Mașini amendate la rând. 41 de note de constatare, emise dintr-un foc de polițiștii locali din București, în prima zi de aplicare a legii

13 dec. 2022
4725 afișări
Mașini amendate la rând. 41 de note de constatare, emise dintr-un foc de polițiștii locali din București, în prima zi de aplicare a legii
Mașini luate la rând la amenzi. 41 de note de constatare emise de o poliție locală în București, în prima zi în care a primit atribuții noi/ FOTO: Alexandra Chirilă, viceprimar Sectorul 2

Polițiștii locali din cadrul serviciului Circulație și Ridicări Auto Sector 2 au emis, într-o singură zi, pe 12 decembrie 2022, 41 de note de constatare, ce se vor transforma automat în sancțiuni contravenționale la momentul comunicării datelor șoferului.

Totodată, polițiștii locali au aplicat 9 sancțiuni contravenționale, din care 6 amenzi în valoare totală de 1.080 lei şi 3 avertismente scrise. Controalele au vizat maşinile parcate neregulamentar în stațiile STB de pe Șos. Pantelimon, Șos. Colentina și Bd. Chișinău.

Acțiunea polițiștilor locali a avut loc în prima zi în care legea care le dă noi atribuții a intrat în vigoare în România.

Noi atribuții ale polițiștilor locali

Începând din 12 decembrie a intrat în vigoare legea pentru modificarea OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice care stabilește şi în sarcina poliţiei locale atribuţia de a putea solicita proprietarului sau deţinătorului mandatat al unui vehicul datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul, iar în cazul nerespectării transmiterii informaţiilor solicitate să poată constata contravenţiile şi să aplice sancţiunile corespunzătoare.

Conform legii, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni nerespectarea de către proprietarul sau deţinătorul mandatat al unui vehicul a obligaţiei de a comunica, în termenul indicat în cuprinsul solicitării poliţiei rutiere sau poliţiei locale, după caz, datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice. Află la cât se ridică amenda.

Momentul este mult așteptat de administrațiile locale din București unde se știe că se parchează haotic pentru că instrumentul este la îndemâna polițiștilor locali, angajați ai primăriilor, care pot reacționa mult mai repede pentru a sancționa parcarea neregulamentară.

Aplicarea amenzilor pentru parcare neregulamentară a fost anunțat de primarul Radu Mihaiu, în Sectorul 2, unul dintre sectoarele unde se parchează inclusiv pe trotuare.

Îți mai recomandăm și:

Cookies