Mașina de poliție transformată în Salvare. Un polițist a luat un copil dintr-o ambulanță blocată în traficul infernal de azi din București și-a reușit să se strecoare până la spital

05 mart. 2024
574 Afișari
Mașina de poliție transformată în Salvare. Un polițist a luat un copil dintr-o ambulanță blocată în traficul infernal de azi din București și-a reușit să se strecoare până la spital
Mașina de poliție transformată în Salvare. Un polițist a luat un copil dintr-o ambulanță blocată în traficul infernal de azi din București și-a reușit să se strecoare până la spital. Sursa foto: Facebook/ Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”/ Poliția Română

Vremea de astăzi a fost și, probabil, va fi în continuare mohorâtă, iar traficul este mult mai aglomerat din această cauză. Șoferii așteaptă mult la semafoare, tramvaiele și autobuzele circulă deviat și acumulează întârzieri, ambulanțele nu ajung la timp la pacienți și multe alte incidente se întâmplă atunci când traficul este blocat.

Astăzi, o mamă și un tată au chemat o ambulanță pentru copilul lor bolnav, însă autospeciala de salvare a rămas blocată în trafic. Cei doi s-au urcat în mașină și au ținut pasul cu ambulanța, dar nu puteau face nimic pentru ca fiul lor să ajungă mai repede la spital. Văzând o mașină de poliție oprită la semafor, și-au luat inima în dinți și au cerut ajutorul unui polițișt, rugându-l să le ducă fiul la spital, pentru ca starea de sănătate i se agravează. Ceea ce s-a întâmplat mai departe este impresionant și demn de lăudat.

Băiețelul a fost transportat la spital de către polițist

La un semafor, în apropiere de Spitalul Colțea, se afla Bogdan Oproiu, polițist la Direcția Rutieră. Bărbatul aștepta să se schimbe culoarea semaforului, moment în care, din sens opus, lângă geamul mașinii de poliție a apărut un autoturism cu geamul lăsat.

Polițiștul a lăsat și el geamul pentru a asculta ce au de spus persoanele din mașina de lângă. Atunci, cu o voce tremurândă și agitată, un părinte i-a spus:

Vă rog frumos! Avem nevoie să ajungem urgent la Spitalul pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, iar traficul nu ne ajută!

Până ca Bogdan să apuce să întrebe ce s-a întâmplat, părinții copilului au venit în completare cu următoarele informații:

Copilul nostru a vomat, a leșinat, iar ambulanța este blocată și nu a putut ajunge!

În acel moment, polițistul nu a stat pe gânduri. A luat copilul, a pornit sirenele și luminile autospecialei și a traversat cei aproximativ 3 kilometri distanță până la spital într-o clipită.

Bogdan l-a lăsat pe băiat la intrarea principală a spitalului.

Poliția Română a lăudat fapta pe care polițistul a făcut-o astăzi, într-o postare pe pagina de Facebook.

L-a adus chiar la intrarea principală. Nu au apucat să își vorbească, dar s-au salutat din mașină!

Sperăm ca băiețelul să fie bine și că Bogdan a fost acea rază de soare, într-o zi așa… de Bacovia!

Noi îl știm pe Bogdan… Un profesionist!”, se arată în postarea de pe Facebook a Poliției Române.
Bogdan
Bogdan. Sursa foto: Facebook/ Poliția Română

Te-ar putea interesa și:

Cookies