Tupeu când ai mașină cu permis de acces la Camera Deputaților. Șoferul, care ocupase trotuarul, a fost filmat

30 mai 2022
1824 Afișari
Tupeu când ai mașină cu permis de acces la Camera Deputaților. Șoferul, care ocupase trotuarul, a fost filmat
Sursa FOTO: Grupul „Vrem schimbare”/ Facebook

Reprezentantul unui grup de Facebook care militează pentru schimbarea obiceiurilor greșite, dar încetățenite, din București, a surprins momentul în care o mașină cu permis de Camera Deputaților a parcat luni dimineața pe Calea Victoriei, blocând accesul pietonilor pe trotuar.

Autorul filmării a povestit pentru b365.ro că i-a explicat șoferului că procedează neregulamentar și că ar trebui să-și mute mașina din acel loc. Persoana nu a fost sensibilizată decât atunci când i s-a transmis că va fi sesizată Poliția rutieră.

  • Codul rutier sancționează parcatul mașinii pe trotuar cu amenda cuprinsă între 290 și 435 de lei plus 2 puncte de penalizare. În plus, mașina poate fi ridicată de către administrația de sector, în cazul de față, de Primăria sectorului 1.

„Buna dimineata! La o plimbare scurta pe Calea Victoriei am dat de un autoturism parcat neregulamentar pe trotuar.

Surpriza! Soferul masinii este de la Camera Deputatilor. I-am explicat ca incalca legea, ca pietonii sunt obligati sa circule pe carosabil. Nu a fost emotionat de aceste argumente.

S-a urcat in mașină cand i-am transmis ca vom suna la Brigda Rutiera. Asta va incurajam si pe voi sa faceti. Solicitati eliberarea trotuarelor la Brigada Rutiera si Politia Locala.”, a scris „Vrem schimbare” pe Facebook.

Șoferul a avut un schimb de replici scurt cu autorul filmării și a părăsit trotuarul înainte ca poliția să fie sesizată.

Oricine observă o mașină care blochează trotuarul poate suna la următoarele telefoane, lista lor fiind popularizată de grup prin tot felul de moduri pentru a ajunge la cunoștința oamenilor.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies