Masacrul din Kramatorsk | Gară folosită pentru evacuarea civililor, bombardată de ruși. Zeci de morți | VIDEO

08 apr. 2022
299 Afișari
Masacrul din Kramatorsk | Gară folosită pentru evacuarea civililor, bombardată de ruși. Zeci de morți | VIDEO
Masacrul din Kramatorsk | Gară folosită pentru evacuarea civililor, bombardată de ruși, Zeci de morți | sursa foto: captură video Twitter

Gara din Kramatorsk, un oraș din estul Ucrainei, gară care era folosită  pentru evacuarea civililor, a fost lovită în plin de rachete rusești. Două rachete au țintit garam a declarat șeful companiei de căi ferate de stat din Ucraina, citat BBC.

Cel puțin 39 de morți în masacrul din gara Ramatorsk

Guvernatorul regional  Pavlo Kyrylenko, citat de The Guardian, declară că cel puțin 39 de oameni au fost uciși, iar  87 răniți în atacul asupra gării ticsite cu civili, majoritatea femei și copii care urmau să fie evacuați. 

La rândul său, primarul  Oleksander Honcharenko a spus că spitalele nu mai fac față numărului de răniți, cei mai mulți dintre ei în stare gravă și foarte gravă.

În același timp, trei trenuri cu oameni evacuați erau blocate, astazi, în aceeaşi regiune din Ucraina după un atac aerian asupra liniei ferate, a mai spus șeful  companiei feroviare ucrainene.

VIDEO & FOTO | Gara Kramatorsk, după atacul cu rachete rusești

Imaginile publicate pe Twitter după atacul asupra gării Kramatorsk sunt îngrozitoare: cărucioare în care fuseseră copii, trupuri ale civililor uciși, împrăștiate pe astfalt…

 

Zelenski: Acesta este răul fără limite

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus poliţia şi salvatorii sunt deja la faţa locului și vorbește despre lașitatea atacatorilor: 

Neavând puterea şi curajul să ne înfrunte pe câmpul de luptă, distrug cinic populaţia civilă. Acesta este răul care nu cunoaşte limite. Şi dacă nu este pedepsit, nu se va opri niciodată.

Oficialii ucraineni spun că forţele ruse se regrupează pentru o nouă ofensivă şi că Moscova intenţionează să ocupe un teritoriu cât mai mare din regiunea ucraineană Donbas, care se află  de la graniţa cu Rusia.

Cookies