ARHIVA B365

MASACRUL de la Perla: Gheorghe Vlădan va face închisoare PE VIAȚĂ, a decis Curtea de Apel Bucureşti

Judecătorii de la CAB au decis, de asemenea, să mărească daunele materiale şi morale la câte 150.000 de lei pentru fiecare dintre părţile civile din dosar, scrie mediafax.ro.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la instanţa supremă.

Avocatul lui Gheorghe Vlădan, Claudia Ţânţaş, a cerut joi, la ultimul termen din dosar, schimbarea încadrării juridice a clientului său, astfel încât acesta să facă 25 de ani de închisoare, în locul detenţiei pe viaţă.

„Această pedeapsă (închisoare pe viaţă – n.r.) este prea aspră. El a intrat în salon cu intenţia de a-şi rezolva problemele financiare şi personale cu soţia, care plecase de acasă şi de care nu mai ştia nimic nici măcar fiul lor. Trebuie să aveţi în vedere faptul că a avut o funcţie, un serviciu care nu este la îndemâna oricui. A fost caracterizat ca un om integru, care îşi iubea soţia şi familia. (…) La acel moment, nu a fost lipsit de discernământ, dar trebuie avută în vedere starea psihică. Cel care ar trebui să îl judece pe inculpat este fiul său, care şi-a pierdut mama, iar tatăl său este în închisoare. El a avut tăria de a-l ierta”, a declarat, în faţa instanţei de judecată, avocatul Claudia Ţânţaş, la ultimul termen în apel al dosarului.

Pe de altă parte, Vlădan a spus că nu poate nici acum să îşi explice de ce a comis crimele. „Sunt aproape doi ani de la acea întâmplare nenorocită. Încerc să înţeleg ce s-a întâmplat în acea zi, numai că mi se pune un val de ceaţă şi nu pot să-mi dau seama de ce am făcut acest lucru. Nu ştiu cum să mă revanşez faţă de persoanele cărora le-am produs atât de multă durere. Viaţa mea nu mai este cea de dinainte”, a spus el.

La acelaşi termen, victimele lui Gheorghe Vlădan au cerut mărirea cuantumului daunelor morale şi materiale, avocaţii părţilor civile depunând în acest sens, la dosar, un centralizator al cheltuielilor suportate de acestea.

Gheorghe Vlădan a fost condamnat, în 12 februarie, de Tribunalul Bucureşti la închisoare pe viaţă pentru masacrul de la coaforul din complexul Perla, în care şi-a ucis soţia şi o colegă a acesteia şi a rănit alte şase persoane.

La 5 martie 2012, agentul de poliţie Gheorghe Vlădan, şofer la Policlinica „N. Kretzulescu”, a deschis focul în incinta coaforului de la complexul Perla din Capitală, cu intenţia de a o ucide pe soţia lui, care voia să divorţeze de el. Aceasta şi casiera coaforului au fost ucise, iar şase persoane, angajaţi şi clienţi ai salonului, au fost rănite.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button