„Masa pe roți” pentru bucureștenii din Sectorul 6 care nu se pot deplasa. O dată pe zi, protecția socială le va aduce acasă hrană caldă

02 mart. 2023
1490 afișări
„Masa pe roți” pentru bucureștenii din Sectorul 6 care nu se pot deplasa. O dată pe zi, protecția socială le va aduce acasă hrană caldă
„Masa pe roți” pentru bucureștenii din Sectorul 6 care nu se pot deplasa. O dată pe zi, protecția socială le va aduce acasă hrană caldă. Sursa foto: Facebook - Primăria Sectorului 6

Persoanele în vârstă și cele cu dizabilități care nu se pot deplasa din Sectorul 6 vor primi un sprijin în cadrul programului „Masa pe roți”, anunță Primăria Sectorului 6. De asemenea, se vor finanța 7 proiecte sociale care sunt derulate de partenerii DGASPC Sector 6.

„Masa pe roți”, proiect care vine în sprijinul persoanelor din Sectorul 6 care nu se pot deplasa

Anul acesta se va derula un nou proiect în Sectorul 6 din Municipiul București, anunță Primăria. Acesta va fi desfășurat de DGASPC Sector 6, în parteneriat cu Asociația Diaconia, proiectul fiind intitulat „Masa pe roți”.

Cu ajutorul acestuia, persoanele în vârstă și persoanele cu diazbilități care nu se pot deplasa vor putea primi o masă caldă chiar la ei acasă, în fiecare zi.

De asemenea, anul acesta se vor acorda peste 5 milioane de lei asociațiilor și fundațiilor din Sectorul 6 care se ocupă de furnizarea de servicii sociale. Finanțarea a fost aprobată în cadrul ședinței din data de 28 februarie 2023 pentru 7 proiecte derulate de partenerii DGASPC Sector 6 care sprijină, prin serviciile sociale oferite, peste 400 de persoane defavorizate:

Derularea și finanțarea se asigură în baza Legii nr. 34/1998 privind acordarea unor subvenții asociațiilor și fundațiilor române cu personalitate juridică, care înființează și administrează unități de asistență socială în Sectorul 6 și vizează extinderea rețelei de servicii sociale, precum și susținerea parteneriatelor public-private, transmite DGASPC Sector 6.

Acestea sunt serviciile oferite în parteneriat cu cele 6 asociații și fundații, fiind selecționate în urma unei proceduri privind stabilirea eligibilității și a oportunității categoriilor de suport în raport cu necesitățile identificate:

  • Cantină socială,
  • Centru de zi pentru copii și persoane în vârstă,
  • Case de tip familial pentru copiii lipsiți de ocrotirea părintească,
  • Serviciu de suport pentru tinerii peste 18 ani care părăsesc sistemul de protecție specială.

Pentru cetățenii interesați, aceștia pot cere informații privind accesarea serviciilor la numărul de telefon 0219970, ce poate fi apelat în fiecare zi, între orele 08:00-20:00.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies