ȘTIRI

Mărturii ale unui medic din „cea mai grea gardă”: Respir şi acum din fumul pe care l-au adus cu ei

„M-am întors acasă după cea mai grea gardă din experienţa mea de medic chirurg. Astă noapte am coordonat garda Secţiei de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă. Mi-e greu să scriu, după suferinţa pe care am văzut-o în ultimele ore. Poveşti de viaţă întoarse ori distruse din cauza iresponsabilităţii şi a corupţiei. Imaginile nu pot surprinde tot iureşul ultimelor ore, emoţia, dar şi determinarea pe care le-am simţit în lupta noastră cu chinurile lor. Respir şi acum din fumul pe care l-au adus odată cu ei”, scrie pe contul său de Facebook dr. Ina Petrescu, de la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti.

Medicul adaugă că a avut alături colegi inimoşi, dintre care unii au venit de acasă.

„Împreună am încercat să facem tot ce am putut pentru cei 24 de tineri ajunşi la noi. Au vârste cuprinse între 19 şi 28 de ani. Tineri, prea tineri pentru ce au trăit. Mulţi au arsuri majore pe corp, arsuri ale căilor respiratorii şi intoxicaţii cu monoxid de carbon şi au necesitat intervenţii chirurgicale. Nicio pedeapsă nu îi poate întoarce acum pe cei care au plecat dintre noi. Dar avem nevoie să ştim adevărul şi să facem tot ce e nevoie pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple niciodată”, scrie doctorul.

Dr. Ina Petrescu dă asigurări familiilor tinerilor care se află la Spitalul de Urgenţă din Bucureşti că medicii vor face tot ce este omeneşte posibil ca aceştia să se întoarcă acasă.

Vineri seară, clubul Colectiv găzduia un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album – „Mantras of war”, intrarea la concert fiind liberă. 29 de persoane au decedat în urma incendiului, iar 146 au fost internate în spital. În acest moment, aproximativ 90 dintre ei sunt în stare critică sau foarte gravă. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button