Martorul-cheie în dosarul morţii Raisei, fetița ucisă pe trecerea de pietoni, audiat. Filmarea accidentului produs de polițist, realizată cu o cameră de bord, ar fi fost ştersă

14 feb. 2022
990 Afișari
Martorul-cheie în dosarul morţii Raisei, fetița ucisă pe trecerea de pietoni, audiat. Filmarea accidentului produs de polițist, realizată cu o cameră de bord, ar fi fost ştersă

O cameră de bord a unui autoturism aflat în spatele mașinii de poliție, care a lovit mortal o fetiță de 11 ani și a rănit o alta, pe B-dul Laminorului din București în data de 13 ianuarie, ar fi înregistrat tot accidentul rămas încă neelucidat deși a trecut o lună de la producerea lui.

O șoferiță este cea care avea montat pe mașină un astfel de dispozitiv, iar femeia ar fi continuat să filmeze cu telefonul, din mână, și după ce s-a produs tragicul accident. Filmările ar fi ajutat anchetatorii să vadă cum s-au petrecut lucrurile, însă, potrivit Antena 1, șoferița ar fi șters, inexplicabil, toate probele.

La o lună de la tragedia în care Raisa, o fetiță de 11 ani și-a pierdut viața, martorul-cheie a fost chemat în această dimineaţă la audieri, informează observatornews.ro.

Expertiza mașinii de poliție va mai dura

Declaraţia femeii cum că a şters imaginile accidentului a stârnit o adevărată controversă. La finalul săptămânii trecute, femeia, care era căutată de Poliție, a mărturisit reporterilor Spynews că a distrus toate probele pe care le deținea. Femeia a mai susținut că nu a vrut niciun moment să fie martor în dosar și nu înțelege de ce este căutată de poliție.

Expertiza maşinii poliţistului va dura două luni. Până atunci nu se va ști cu ce viteză mergea poliţistul, când a realizat pericolul, dar şi în ce stare tehnică era maşina. Mai exact, dacă sistemul de direcţie şi frânele erau în stare bună.

În paralel, familiile celor două victime fac propria anchetă, mai informează Antena 1. Acestea au descoperit un martor de care anchetatorii nu știau.

Fetița supraviețuitoare a discutat cu anchetatorii

Marina, fetița în vârstă de 11 ani care a supraviețuit accidentului provocat de polițist pe trecerea de pietoni, a fost audiată acasă, săptămâna trecută.

Avocatul Cuculis a făcut mai multe precizări după ce s-au încheiat discuțiile cu Marina, dezvăluind că „a fost o audiere emoționantă”.

Ce a declarat avocatul familiilor celor două fetițe pentru Antena3:

„Este clar că audierea urma să fie presărată cu multe lacrimi, pentru că așa a și început, de altfel. Am încercat cumva să nu facem o audiere propriu-zisă, să fie totul relaxat, doar că rememorarea acelor momente – și vreau să vă spun că Marina își aduce aminte foarte clar ce s-a întâmplat acolo. Au fost câteva întrebări care cel puțin mie mi-au arătat că ea știe totul absolut perfect, are un film în fața ochilor, știa exact cu ce era îmbrăcată Raisa, știa exact ce purta ea în ziua respectivă, știa exact ce aveau în ghiozdan”

Ce se știe până acum despre tragicul accident de pe Bd. Laminorului

În data de 13 ianuarie, Raisa și Marina se aflau pe o trecere de pietoni de pe Bulevardul Laminorului din București, când au fost spulberate de o mașină a Poliției. În mașină se afla un singur polițist, care potrivit autorităților, nici nu se afla în misiune și nici nu avea pornite semnalele acustice, ci doar pe cele luminoase.

Procurorii au mai stabilit că autospeciala circula cu o viteză mai mare decât cea permisă și a fost dispusă și o expertiză pentru a stabili cu exactitate cu ce viteză rula maşina în momentul în care a fost provocat accidentul. Poliţistul implicat a fost plasat sub control judiciar.

 

 

Cookies