ARHIVA B365

Martor al tragediei aviatice de la Constanţa: „Pilotul a strigat timp 20 de minute după ajutor”

„La câteva minute după ce a iesit la suprafață, s-a auzit bărbatul strigând. Era bărbat cel care țipa. Au venit ambulanțele undeva la 16 și 20 de minute, deja erau parcate, opriseră sirenele. Bărbatul încă trăia, l-am văzut, s-a dus undeva în dreapta, unde era medicul, doamna, pentru că el s-a deplasat. S-a văzut clar de pe balcon. Chiar mă gândeam că o sa fie salvați. Erau la 200 de metri de mal. (…) Erau foarte departe pentru noi, pentru că dacă unul din băieți s-ar fi aruncat, în apă, era mort până acolo. Apa era foarte rece. Băieții au băgat mâna în apă și au zis că nu vor fi stare și, dacă ar fi ajuns acolo, să se întoarcă. Nu putea să vină cu un elicopter militar în zece minute?”, a afirmat martorul, scrie realitatea.net.

Mai departe, Cristina Jugravu a explicat cum a încercat să umfle „niște bărcuțe” ale copiilor unei vecine, cu care ar fi putut să se deplaseze până la locul prăbușirii elicopterului, până ce ar fi ajuns pompierii.

„Ni s-a spus că au fost trimise ambulanțe, au venit pompierii, tot așa. Vecina mea avea undeva, în garaj, niște bărcuțe de-ale copiilor ei și nu aveau compresor, iar domnul de pe ambulanță a zis că nu are cu ce să le umfle, dura mult să le umfle cu gura, deja trecuseră 15-20 de minute. Eu am coborât, am dat compresorul domnului de la ambulanță, a încercat un băiat de la bloc să umfle barca. Au venit, între timp, pompierii, s-au lansat la apă, dar am auzit că nu aveau cheia de la motor. Au început să vâslească. Eu am plecat și când am ieșit pe balcon, am și un film în care se vede cum veneau deja pescarii de la Ovidiu. Deci se vedea că pescarii au ajuns”, a mai relatat Cristina Jugravu.

Potrivit martorului, „în momentul în care ambulanțele au venit, omul striga: ‘am înghețat'”.

„Nu știu să vă zic ce s-a întâmplat cu pilotul, cu bărbatul care țipa. Astăzi am văzut că era pilotul, de fapt. Mă gândeam că o sa îl salveze, pentru că era în viața, 20 de min a țipat să îl salvăm. Vecina de la 2 îi scosese un cearșaf alb, îi făcea semne că l-am văzut, e șocant. (…) Omul acela a strigat: ‘am înghețat’. Asta am auzit. După aceea s-a făcut liniște. În momentul în care ambulanțele au venit, omul a strigat: ‘am înghețat’. Omul acela a fost găsit la trei-cinci ore, nu e normal”, a afirmat martorul.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button