Mărțișor urlător și diverse mesaje de 1 Martie de la Univers pentru București

01 mart. 2023
795 Afișari
Mărțișor urlător și diverse mesaje de 1 Martie de la Univers pentru București
Mărțișor urlător și diverse mesaje de 1 Martie de la Univers pentru București | Foto: Oana Titică

Bună dimineața, dragi domni cititori, bună dimineața dragi doamne și domnișoare.

În sfârșit, primăvara, anotimpul NOSTRU, al renașterii, al frumuseții, al grației, al bălților de noroi prin București și al facturilor de încălzire pe lunile de iarnă e aici.

Sper că în această dimineață de 1 Martie, când ați ieșit din scara blocului, au fost aruncate pe voi găleți cu zambile, urări frumoase și, din partea domnilor care nu s-au pregătit din timp, vouchere-cadou la Sephora.

***

Atâta timp în această rubrică am porcăit politicienii că nu fac nimic pentru cetățeni, însă iată că din gaura neagră a existenței a reapărut domnul Raed Arafat cu o surpriză excelentă de Mărțișor. 

Supărat că, de la finalul pandemiei încoace, atenția publicului s-a abătut de la fălcuțele Domniei Sale la alte subiecte mai arzătoare, plesnit probabil de mireasma freziilor când se plimba prin oraș, în gândirea sa ministerială s-a născut o idee.

Astfel, în câteva ore de la primul ceas al dimineții în care scriu acest text, sirenele vor suna în București. Azi și nu numai. Seria de evenimente de Alarmare Publică (nu glumesc, așa le zice pe site-ul ISU) a fost deja botezată Miercurea Sirenelor (gândiți-vă la Noaptea Muzeelor, dar pe panică), și înseamnă că în fiecare primă miercuri din lună se vor testa sirenele de avertizare, așa cum se făcea înainte de pandemie.

‘Miercuri o să fie testate sirenele. O să informăm populația. Este normal ca aceste lucruri să se facă, lumea să se obişnuiască.’, a declarat ministrul, apoi a mai zis niște chestii prin care se lăuda singur,  continuând cu ‘sirenele informează populaţia despre acest mod de avertizare’

ȘTIM DE ELE DEJA!!!!

Ce urmează?

O campanie de informare despre existența copacilor care pot să cadă pe noi când bate vântul?

În primul rând, cum ajută asta? Dacă, să zicem, se hotărăște Cutremurul când se trezește el într-o dimineață ‘ia măi să fac mișto de ăștia să mă duc la București miercurea’? Obișnuiți fiind cu sirenele, noi o să ne întoarcem pe partea cealaltă pe canapea la Netflix și o să decedăm cu popcorn în gură?

Sau – dacă chiar vine cutremurul vom primi suplimentar SMS cu RO-ALERT?

Surpriză, pe ăla l-a dezactivat lumea din toamnă, când nu mai suportam să primim alarme noaptea că PLOUĂ AFARĂ (vă mai amintiți când primeam alerte că bate vântul, ca să ne obișnuim cu sistemul de avertizare prin SMS?)

Plus că, dacă sunteți genul ăla de persoană ca mine, care nu știe nici măcar unde a fost azi dimineață sau în ce an suntem, darămite ce zi a săptămânii e, o să fiți în pericol de stop cardiac în fiecare miercuri.

În fine, pe lângă acest delir, să privim lucrurile constructive – în cadrul Săptămânii Protecției Civile se vor desfășura și alte acțiuni real utile, precum lecții de prim ajutor în toată țara, ceea ce e absolut minunat.

În București se întâmplă sub forma de „Maratonul resuscitării”, un curs de prim-ajutor în cadrul căruia medici, pompieri paramedici, asistenţi, formatori şi voluntari ne vor învăța cum să acordăm primul ajutor, pe 4 martie la Park Lake.

Mărțișorul „Antipa”

Un cadou drăguț au hotărât să ne facă cei de la Antipa – Muzeul Național de Istorie Naturală.

Astăzi, 1 Martie, toate femeile au intrare liberă și pot vizita expoziția permanentă, dar și pe cea temporară.

Reprezentanții au transmis ‘În această perioadă, cei care ne trec pragul pot descoperi expoziția temporară „Creaturi ascunse”, care te provoacă să descoperi universul fascinant al unor misterioase creaturi‘. Putem doar să sperăm că aceasta din urmă se referă la misterul creaturii feminine și conține o parte didactică în care bărbații sunt luați deoparte și duși într-o cameră unde ce li se explică cum să înțeleagă labirintul psihicului feminin, în timp ce soțiilor aferente li se dă o sticlă de prosecco să o bea pe bordură în față la dinozaurul mare din hol.

Vești bune și din domeniul combaterii evaziunii fiscale, unde autoritățile lucrează în forță

Conform unui proiect care urmează să intre în dezbatere în Consiliu, agenții de la Poliția Locală vor putea confisca bunurile comercializate ilegal de către vânzătorii care își vând marfa pe drumurile publice. În traducere liberă, polițiștii locali ar putea să plece cu păstârnacul doamnei care îl vinde dimineața în fața blocului.

Sper să treacă acest proiect halucinant doar ca să vedem portbagajele de poliție pline cu legături de ceapă verde și ofițeri cărora nu li se mai vede capul de leuștean la birou, iar când secțiile vor fi atât de ticsite de ștevie (vine acum sezonul), polițiștii se vor enerva și se vor duce cu verdeața, plus ouăle confiscate să le trântească pe masa consiliului local, urlând „POFTIM, SPĂLAȚI-VĂ VOI PE CAP CU ELE!”

Ceea ce nu ar fi o idee proastă, fiindcă se știe că ouăle fac bine la păr.

Nota B365.ro – Alte trei idei/chestii bune, mai jos:

Cookies