Unde găseşti cele mai originale mărţişoare

de:
25 feb. 2011
0 Afișari
Unde găseşti cele mai originale mărţişoare

Nu toate marţişoarele sunt tradiţionale, dar cei de la Muzeul Țăranului care s-au ocupat de selecţia expozanţilor garantează că sunt de bun-gust. Evident puteţi găsi şi mărtişorul traditional de Bucovina sau Bistriţa, dar ele sunt alături de mătişoare suprarealiste, trendy şi chiar emo. Pentru gurmanzi puteţi cumpăra mărtişoarele gastronomice: turtă dulce, dulceţuri, zacuscă, gem de prune, kürtös kalács, prăjiturele de Alexandria şi de Baia Mare, suc de mere de Malancrav, miere şi alte bunătăţi.

Programul de vizitare este din 25 februarie până pe 1 martie 2011, între orele 10:00 şi 18:00 iar preţul unui bilet este de 4 lei.

Pe 26 şi 27 februarie, adică Sambată şi Duminică la Palatul Voevodal, lângă Hanul lui Manuc, între 10.00 – 18.00 puteţi să alegeţi un mărţişor lucrat manual. Organizatorii au iniţiat cu această ocazie şi o mişcare împotriva mărţişoarelor din plastic.

Tot lucruri făcute manual găsţi şi la Music Rooms Cafe, vis-a-vis de Hotelul Howard Johnson, pe 26 şi 27 februarie la Handmade Spring Days, o expoziţie cu vânzare handmade. Intrarea este liberă.

Pe de altă parte, cadouri dichisite puteţi să luaţi de la Mansarda Cărtureşti unde între 26 februarie şi 1 martie se ţine Târgul de Mărţişor – Pachetele de Primavara. Programul este de la ora 12:00 la 20:00, iar intrarea este liberă.

Dacă vreţi însă să şi ajutaţi nişte copii defavorizaţi, cu ocazia mărţişorului, puteţi să o faceţi cumpărând mărţişoare produse chiar de ei. Primăria Sectorullui 2 anunţă: copiii din sistemul de protecţie socială al Primăriei Sectorului 2 au pregătit şi în acest an, sute de mărţişoare realizate chiar de ei, pe care le vor expune spre vânzare tuturor doritorilor – luni, 28 februarie, ora 11.00, în parcul Obor din faţa Primăriei. Şi în Sectorul 6, între 25 februarie şi 1 martie vor fi puse în vânzare la Plaza România mărţişoare produse manual de persoane cu probleme sociale.

Cookies