Marş pentru combaterea violenței împotriva femeilor, sâmbătă, în Bucureşti

de:
23 oct. 2015
0 Afișari
Marş pentru combaterea violenței împotriva femeilor, sâmbătă, în Bucureşti

Evenimentul este organizat pe Facebook și atenționează asupra faptului că femeile au dreptul la siguranță acasă, pe stradă, la locul de muncă, în școli și în universități.

Participanții la acest marș le cer autorităților să existe un ordin de protecție de urgență, iar Poliția, IML, unitățile medicale, parchetul și instanțele de judecată să trateze cu maximă diligență și celeritate cazurile de violență reclamate de femei. De asemenea, protestatarii să existe personal specializat pentru astfel de situații, care să țină cont de riscul de re-traumatizare a victimei.

O altă cerință a participanților este alocarea de fonduri publice, de la bugetul Statului și de la bugetele locale, pentru servicii de consiliere psihologică, asistență juridică și adăposturi, să se înființeze centre specializate pentru victimele violului și să existe colaborare între instituții ori de câte ori este tratat un caz de agresiune în familie, viol, hărțuire sexuală, exploatare sexuală.

Marșul începe la ora 14:00, în Piața Victoriei, în parcarea de deasupra pasajului, de unde participanții vor porni către Piața Universității, pe bulevardul Magheru, anunţă romanialibera.ro. 

Cookies