Marș pentru apărarea IOR, în weekend, lângă Potcoava, la zona retrocedată din parc. Ce reclamă și ce speră să obțină organizatorii protestului

25 iun. 2024
5210 afișări
Marș pentru apărarea IOR, în weekend, lângă Potcoava, la zona retrocedată din parc. Ce reclamă și ce speră să obțină organizatorii protestului
Sursa foto: Facebook / Aici a fost o pădure / aici ar putea fi o pădure

Duminică are loc Marșul pentru Apărarea Zonei Retrocedate din Parcul IOR, o acțiune de protest organizată de „Aici a fost o pădure / Aici ar putea fi o pădure”. De la ora 19:00, organizatorii îi cheamă pe bucureșteni pentru a-și manifesta nemulțumirea legată de retrocedarea zonei dinspre blocul Potcoava a parcului IOR, dar și legată de defrișările care au avut loc pe acest teren.

Grupul de cetățeni din cartierul Titan „Aici a fost o pădure / Aici ar putea fi o pădure” a anunțat că duminică, 30 iunie, de la ora 19:00 are loc Marșul pentru Apărarea Zonei Retrocedate din Parcul IOR. Acțiunea are scopul de a atrage atenția asupra defrișărilor care au avut loc pe terenul retrocedat și totodată de a motiva autoritățile să anuleze retrocedarea sau să exproprieze terenul care a făcut până de curând parte din parcul IOR.

„Într-un oraș în care poluarea este un pericol real, temperaturile din ce în ce mai ridicate, iar suprafața de spațiu verde pe cap de locuitor ridicol de mică, 𝒂𝒊𝒄𝒊 𝒂 𝒇𝒐𝒔𝒕 𝒐 𝒑𝒂̆𝒅𝒖𝒓𝒆 / 𝒂𝒊𝒄𝒊 𝒂𝒓 𝒑𝒖𝒕𝒆𝒂 𝒇𝒊 𝒐 𝒑𝒂̆𝒅𝒖𝒓𝒆, un grup format din locuitori ai cartierului Titan, cheamă toți cetățenii Municipiului București să se alăture Marșului pentru Apărarea Zonei Retrocedate din Parcul IOR duminică, 𝟑𝟎 𝐢𝐮𝐧𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒, 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟗.𝟎𝟎, la intrarea din 𝐫𝐨𝐧𝐝𝐮𝐥 𝐏𝐨𝐭𝐜𝐨𝐚𝐯𝐚 (peste drum de Constantin Brâncuși nr. 9)”, au transmis organizatorii evenimentului.

Duminică are loc Marșul pentru Apărarea Zonei Retrocedate din Parcul IOR

Înaintea marșului, organizatorii au transmis și care sunt dorințele lor, și anume: oprirea distrugerii spațiului verde și conservarea vegetației rămase, oprirea tăierilor și transportului de lemn din parc fără aviz, asigurarea unui filtru permanent de către Poliția Locală a Sectorului 3 care să se asigure că distrugerea ilegală (fără aviz) a vegetației nu are loc pe terenul retrocedat și trecerea parcului în domeniul public prin anularea retrocedării sau exproprierea terenului. „Ceea ce se întâmplă astăzi în parcul IOR se poate întâmpla mâine în orice parc din Capitală”, transmit membrii grupului de inițiativă civică „Aici a fost o pădure / Aici ar putea fi o pădure”.

Programul acțiunii este următorul:

  • 19.00 întâlnire la Rond Potcoava lângă intrarea în parc dinspre Constantin Brâncuși nr 9
  • 19.30 marș pentru apărarea parcului IOR – în jurul zonei retrocedate conform hărții.
  • 21.00 regrupare la Rond Potcoava

În încheiere, organizatorii au transmis că și partidele și grupurile politice sunt „invitate și binevenite” să contribuie la reîntregirea parcului, însă au subliniat faptul că aceste proteste sunt de natură civică, și aparțin cetățenilor, scopul lor fiind apărarea Parcului IOR.

CITEȘTE ȘI

Cookies