UPDATE Marş pentru susţinerea dării în plată, în Capitală. Oamenii au aruncat cu monede în faţa BNR

de:
28 feb. 2016
0 Afișari
UPDATE Marş pentru susţinerea dării în plată, în Capitală. Oamenii au aruncat cu monede în faţa BNR

UPDATE MARŞ PENTRU SUSŢINEREA DĂRII ÎN PLATĂ. Cei 250 de oameni, unii dintre ei veniţi din Oradea, Mureş sau Constanţa, s-au oprit şi în faţa sediului BNR unde au cerut demisia guvernatorului Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu. Tot în semn de protest faţă de poziţia conducerii BNR care este împotriva legii dării în plată în forma actuală, protestatarii au aruncat cu monede pe scările din faţa sediului BNR.

„Legea dării în plată nu este doar pentru câteva zeci de mii de disperaţi pe care îi dispreţuiesc BNR şi lobby-ul bancar, ci şi pentru viitorii împrumutaţi. Creşterea dobânzilor în perioada următoare va duce şi la creşterea ratei neperformanţelor în programul Prima Casă”, a declarat avocatul Gheorghe Piperea, citat de Mediafax.

Duminică, 28 februarie 2016, între orele 12.00 şi 14.00, a avut loc un marş în centrul Capitalei, pentru susţinerea dării în plată. Marşul a avut ca punct de plecare Piaţa Victoriei şi s-a încheiat la Piaţa Constituţiei. 

În conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, duminică, 28 februarie 2016, va avea loc un marş, în Capitală. Între orele 12:00 – 12:30, participanţii la marş se vor aduna în parcarea de deasupra pasajului Victoriei şi parcarea dinspre Bd. Nicolae Titulescu.

Între orele 12:30 – 13:30, deplasarea în marş se va face pe pe itinerariul: parcarea de deasupra pasajului Victoriei – Cal.Victoriei – stânga Str.Lipscani – Str. Smârdan – Str. Stavropoleus – Cal.Victoriei – Bd. Naţiunile Unite – Bd. Libertăţii – Piaţa Constituţiei, punct final.

MARŞ PENTRU SUSŢINEREA DĂRII ÎN PLATĂ. Organizatorul marşului este o persoană fizică care reprezintă Grupul clienţilor cu credite în franci elveţieni, la acţiune fiind aşteptate să participe aproximativ 500 de persoane.

Între orele 13:30 – 14:00, vor fi scurte alocuţiuni şi defluirea individuală a participanţilor, anunţă Jandarmeria Română.

MARŞ PENTRU SUSŢINEREA DĂRII ÎN PLATĂ. Deplasarea persoanelor se va face pe banda I de circulaţie. Politiştii solicită conducătorilor de autovehicule să reducă viteza, să circule cu prudenţă în momentul în care se deplasează pe lângă grupurile de pietoni şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri.

MARŞ PENTRU SUSŢINEREA DĂRII ÎN PLATĂ. Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate trecerii, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu se deplaseze ori să staţioneze pe partea carosabilă.

Cookies