ȘTIRI

Peste 12.000 de oameni au participat la un MARȘ COMEMORATIV, după tragedia din Colectiv

UPDATE 15.30: Peste 12.000 de oameni au mărșăluit în București în memoria victimelor de la clubul Colectiv.  

Oamenii au venit la marş, dând curs apelului de participare la acest eveniment comemorativ, lansat cu o zi în urmă pe Facebook. Iniţial, în Piaţa Universităţii s-au strâns aproximativ o mie de persoane, însă numărul lor a crescut de mai multe ori pe traseul spre club.

UPDATE 15.00. Potrivit Jandarmeriei, 7.000 de oameni participă la marș. Marșul a pornit de la Universotate și se încheie la clubul Colectiv. 

PDATE:  Organizatorii au anunţat că plecarea în marş se va amâna, întrucât tot mai mulţi oameni şi-au anunţat prezenţa şi sunt în drum spre centrul Capitalei.

Oamenii au început să se strângă în Piaţa Universităţii încă de la ora 13.00, potrivit Digi24. 

Intenţionează să meargă spre locul tragediei, la club Colectiv.

Oamenii au venit cu afişe care au mesaje cu îndemnuri pentru autorităţi să nu mai lase să se întâmple evenimentele de genul celui produs vineri seară, sau cu mesaje de încurajare pentru famiile greu încercate. Totodată, ei au adus flori şi lumânări.

„Duminică, 1 noiembrie, la ora 13:00, adunare generală la Universitate, zona Fântână, pentru un marș comemorativ. Plecarea, la 14:00. Traseu: Piața Universității – Piața Unirii – Budapesta – Club Colectiv”, a anunțat trupa Vița de Vie pe pagina oficială de Facebook. 

Liderul trupei Vita de Vie Adrian Despot a fost și el rănit în incendiul izbucnit în clubul Colectiv din Capitală, însă nu a avut nevoie de spitalizare. „Din fericire, Adrian este OK, a ajuns intreg acasa”, se precizeaza pe pagina de socializare. 

27 de persoane au murit în urma incendiului din Clubul Colectiv, iar peste 180 au fost rănite. Chitariștii trupei Goodbye to Gravity, care concerta în seara tragediei, au decedat, iar solistul și basistul se află în stare gravă în spital. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button