Mark Zuckerberg, co-fondatorul Facebook, dat în judecată de un bucureştean stabilit în California

de:
15 mai 2014
0 Afișari
Mark Zuckerberg, co-fondatorul Facebook, dat în judecată de un bucureştean stabilit în California

Mark Zuckerberg a plătit peste 43 de milioane de dolari, în tranzacţii separate, pentru achiziţionarea a patru loturi şi case din jurul locuinţei sale din cartierul Crescent Park din Palo Alto, după ce a aflat că antreprenorul dorea să construiacă un imobil mare pe unul din loturi, scrie româniatv.net.

Antreprenorul, Mircea Voskerician, spune că fondatorul Facebook nu şi-a ţinut niciodată promisiunea că îl va ajuta să cunoască alte persoane bogate care ar putea dori să cumpere casele de la dezvoltator. Zuckerberg i-a plătit lui Voskerician 1,7 milioane de dolari pentru dreptul de a cumpăra o proprietate pe Hamilton Avenue, aflată în spatele casei sale. Ambele părţi recunosc că Voskerician făcuse deja o ofertă proprietăţii de pe Hamilton Avenue, pe care proprietarul o acceptase. Voskerician spune că i-a propus lui Zuckerberg să cumpere o parte din lot, pentru ca fondatorul Facebook să aibă o zonă mai mare între casa sa şi noul imobil care urma să fie construit.

În schimb, Zuckerberg s-a oferit să îi cumpere lui Voskerician dreptul legal asupra proprietăţii de pe Hamilton Avenue, pentru ca să o poată cumpăra complet. Voskerician a acceptat oferta miliardarului. Zuckerberg i-a plătit 1,7 milioane de dolari şi apoi a cumpărat întreg lotul de la proprietarul acestuia cu 4,8 milioane de dolari. Ulterior, fondatorul Facebook a cumpărat şi alte trei loturi din apropiere.

Mircea Voskerician spune că drepturile sale legale asupra proprietăţii din Hamilton Avenue valorau mai mult decât i-a plătit Zuckerberg, căruia i-a făcut o reducere după ce miliardarul i-a spus că îl va ajuta să obţină contracte avantajoase.

Mircea Voskerician locuieşte în Palo Alto, California, este căsătorit cu Eva Voskerician şi a absolvit Liceul Economic Nr. 1 din Bucureşti.

Cookies