ARHIVA B365

Marius Urzică părăseşte naţionala de gimnastică pentru a pregăti Qatarul

„Am decis să plec, este decizia mea, atât pot să spun în acest moment. Va fi un contract pe durată nedeterminată cu federaţia din Qatar, cu Comitetul Olimpic de acolo, care se va reînnoi anual şi, din ce ştiu în prezent, voi lucra şi cu juniorii şi cu seniorii. Este şi fostul coleg de echipă acolo, Răzvan Şelariu”, a spus Marius Urzică, pentru Mediafax.

El a precizat că nu a decis încă data plecării din cauză că aşteaptă cererea de trecere în rezervă de la Dinamo Bucureşti. „Mi-am depus cererea de trecere în rezervă, aştept să se soluţioneze. Am nevoie de această soluţionare, pe care o voi trimite federaţiei din Qatar, iar apoi ei vor trimite viza şi totul se va decide privind plecarea din acel moment”, a afirmat Marius Urzică, el având grad de comisar-şef. 

La rândul său, preşedintele FR Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat, pentru Mediafax, că plecarea lui Marius Urzică „este o lovitură dură şi lasă un gol în colectivul tehnic”. „A fost şi a vorbit cu mine, mi-e greu să spun ceva acum. A făcut cerere de trecere în rezervă de la Dinamo Bucureşti. Aş prefera să nu spun prea multe. Decât să lucreze la Dinamo la juniori, a ales să plece pe bani mai mulţi într-o ţară străină. Avem mai degrabă talent la a distruge lucrurile, nu la a construi. Cert este că ne-a lăsat descoperiţi, a lăsat un gol în colectivul tehnic şi e o lovitură dură, pentru că fiecare piesă contează”, a spus Stoica.

Preşedintele FRG a mai afirmat că se află în căutări în privinţa completării poziţiei de antrenor deţinută de Marius Urzică, care se afla la lotul naţional din 2009. Înaintea cooptării în lotul naţional, Marius Urzică a activat la Dinamo Bucureşti cu gimnaştii juniori, începând cu anul 2006, când s-a retras din activitatea competiţională. De-a lungul carierei de gimnast, Urzică a obţinut patru medalii olimpice, din care trei la cal cu mânere (aur – 2000, argint – 1996 şi 2004) şi una cu echipa României (2004). De asemenea, a fost multiplu medaliat european şi mondial. Lotul naţional masculin este condus de Ioan Suciu, care este antrenor coordonator, iar prima competiţie oficială din 2014 pentru gimnaştii tricolori este Campionatul European din luna mai.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button