Marius Manole s-a dus azi la Cotroceni, să-i dea înapoi lui Klaus Iohannis medalia „Ordinul Cultural”. „Pentru mine, președintele e un trădător!”

22 nov. 2021
1085 afișări
Marius Manole s-a dus azi la Cotroceni, să-i dea înapoi lui Klaus Iohannis medalia „Ordinul Cultural”.
Marius Manole s-a dus azi la Cotroceni, să-i dea înapoi lui Klaus Iohannis medalia „Ordinul Cultural”. "Pentru mine, președintele e un trădător!"

După ce a anunțat duminică, că urmează să renunțe la „Ordinul Cultural”, actorul Marius Manole a venit luni, în jurul orei 10, la Cotroceni, pentru a returna personal medalia primită de la Klaus Iohannis. Gestul făcut de actorul de la Teatrul Național este o formă de protest la adresa președintelui țării care girează coaliția PNL- PSD.

Marius Manole s-a dus azi la Cotroceni, să-i dea înapoi lui Klaus Iohannis medalia „Ordinul Cultural”. „Pentru mine, președintele e un trădător!”. În anul 2016, actorul a primit de la președintele României decoraţia Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler.

Marius Manole s-a dus azi la Cotroceni, să-i dea înapoi lui Klaus Iohannis medalia „Ordinul Cultural”

Cu decorația în mână, Marius Manole a ajuns la Palatul Cotroceni, luni – 22 noiembrie 2021, în jurul orei 10:00. Actorul a venit să returneze medalia și a explicat încă o dată de ce a acționat în acest fel.

„ca urmare a deciziilor dumnealui (n.r. – președintele Klaus Iohannis”) din ultimele luni”, a declarat Marius Manole.

Actorul a postat pe pagina de Facebook și a filmat întregul moment al returnării medaliei.

„Returnez la Cotroceni medalia Ordinul de Merit cu care am fost decorat de Președintele României. Nu girez această alianță imorală cu PSD!”, a scris Marius Manole, luni.

„Pentru mine, președintele e un trădător!”

După ce a predat medalia la Cotroceni, Marius Manole a declarat că i se pare că este un moment periculos pentru țara noastră. De asemenea, actorul a subliniat ceea ce multă lume i-a reproșat, faptul că „Ordinul Cultural” este o medalie primită din partea României.

„Nu! Nu cred că au fost întrebați românii dacă Marius Manole merită o astfel de distincție. A fost o decizie venită de la guvern.”, a continuat actorul cu explicațiile, după ce a predat medalia.

Marius Manole a mai spus că instituția Președinția României nu-l mai reprezintă de multă vreme și nu vede de ce să nu returneze medalia înmânată de Klaus Iohannis în anul 2016.

Te-ar mai putea interesa și: Revolta lui Marius Manole. Actorul renunță la Ordinul de cavaler primit de la Iohannis și i-l lasă la portar. „Nu mă mai reprezintă”

Actorul a anunțat duminică, 21 noiembrie 2021, pe pagina de Facebook, că urmează să returneze luni dimineață medalia primită de la președintele Klaus Iohannis, în urmă cu 5 ani. De asemenea, Marius Manole a declarat că, pentru el, președintele țării „este un trădător”.

„Urma să avem un președinte care ține cu țara. Ghinion. Nu l-am avut”, a scris actorul Marius Manole, duminică, pe pagina de Facebook.

Cookies