Marius Manolache, finul premierului Ponta:Nu putem să punem egalitate între demnitar și un om normal

de:
17 iun. 2015
9 Afișari
Marius Manolache, finul premierului Ponta:Nu putem să punem egalitate între demnitar și un om normal

„Eu cred ca nu putem sa punem egalitate între un demnitar, înalt funcționar public, care are o răspundere extraordinară și un cetățean normal, fie el muncitor, inginer, medic, ș.a.m.d.”, a spus Manolache, citat de Gandul.info.

In varsta de 47 de ani, acesta sustine ca mai are 30 de ani pana la pensie, deci pana la 77 de ani, in conditiile in care varsta de pensionare pentru barbati este de 65 de ani.

„Eu pana la pensie mai am vreo 30 de ani. Imaginati-va ca in 30 de ani nu stiu ce o sa se intample, nu mi se pare o chestiune extrem de ridicola, avand in vedere ca un supliment de 1.000 de lei ar insemna foarte mult raportat la alti demnitari sau functionari publici.

Imaginati-va ca judecatorii de la CCR au salarii de aproape 10.000 de euro pe luna, judecatorii de la Inalta Curte la fel, noi avem 1.000 de euro pe luna”, a explicat deputatul PSD.

Manolache spune ca parlamentarii romani sunt „in urma” fata de colegii din Uniunea Europeana si ca „aceasta reglementare trebuia facuta de mai mult timp de fapt”. „Acum a fost o decizie unanima, trei sute si ceva de voturi, eu zic ca e un lucru destul de bun”.

La observatia ca exista oameni cu o pensie de 1.200 de lei dupa 40 de ani de munca, deputatul PSD a replicat: „Dar nu sunt inalti demnitari”.

„Mi se pare un respect fata de cei care vin in Parlament pentru ca calitatea (sic!) de inalt demnitar nu o poate avea toata lumea, sunt cateva sute de oameni in tara asta, nu sunt mai multi. Nu mi se pare un efort bugetar extrem de mare”, a mai spus Marius Manolache.

In urma cu cateva zile, acesta a propus, printr-o initiativa legislativa, infiintarea unei sectii speciale care sa ancheteze infractiunile savarsite de procurori si judecatori.

Deputatii si senatorii si-au votat cu o majoritate zdrobitoare pensii speciale, marti, in plenul Parlamentului. Senatorii si deputatii ar urma sa primeasca, in urma votului de marti, pana la 4.600 de lei lunar in plus, la pensie, in functie de numarul de mandate detinute.

Pentru pensiile speciale au votat 303 parlamentari, in timp ce doar 124 au votat impotriva. Alesii PSD, UDMR, ai minoritatilor si PC au sustinut aprobarea proiectului de lege, in timp ce reprezentantii PNL au votat contra.

Concret, un parlamentar cu un mandat ar urma sa primeasca o astfel de indemnizatie de aproape 1.550 de lei, cel cu doua mandate va primi 3.100 de lei, iar cei cu minimum trei mandate ar castiga, in plus, aproximativ 4.600 de lei.

Cookies