Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, rămâne în arest

de:
24 iun. 2014
0 Afișari
Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, rămâne în arest

La Curtea de Apel Constanţa s-a judecat contestaţia depusă de ginerele lui Bercea Mondial la decizia Tribunalului Constanţa care i-a respins, săptămâna trecută, solicitarea de înlocuire a măsurii de arest preventiv cu o măsură mai puţin restrictivă.

Magistraţii au respins contestaţia lui Marius Constantin şi au păstrat decizia Tribunalului Constanţa, astfel că ginerele lui Bercea Mondial va fi cercetat în continuare în stare de arest preventiv.

Decizia instanţei este definitivă, scrie Mediafax. 

Pavel Abraham, avocatul lui Marius Constantin, a cerut instanţei, miercuri, eliberarea condiţionată a clientului său pe baza probelor audio-video prezentate procurorilor DNA în dosarul în care Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, este cercetat pentru trafic de influenţă.

Ginerele lui Bercea Mondial este acuzat că l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu, căruia i-ar fi cerut 280.000 de euro, ameninţându-l că va face publice informaţii compromiţătoare. El a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, la sfârşitul lunii mai.

Marius Constantin a fost trimis în judecată, luni, pentru şantaj cu circumstanţe agravante, în stare de recidivă, în timp ce concubina acestuia, Izaura Anghel, şi fratele ei minor, Grinică Ion Anghel, au fost trimişi în judecată, sub control judiciar, pentru şantaj cu circumstanţe agravante. În acelaşi dosar a mai fost trimis în judecată şi Florin Anghel, fiul cel mare al lui Bercea Mondial, pentru trei infracţiuni concurente de şantaj, dintre care una în stare de recidivă, în timp ce mama acestuia, Fănica Anghel, a fost trimisă în judecată pentru şantaj.

Cookies