Marius, bărbatul din București care, deși este în scaun cu rotile, își dorește să muncească. Visează la un nou fotoliu rulant și îi roagă pe oameni să-l ajute să găsească un job

07 nov. 2023
1244 Afișari
Marius, bărbatul din București care, deși este în scaun cu rotile, își dorește să muncească. Visează la un nou fotoliu rulant și îi roagă pe oameni să-l ajute să găsească un job
Marius, bărbatul din București care, deși este în scaun cu rotile, își dorește să muncească. Visează la un nou fotoliu rulant și îi roagă pe oameni să-l ajute să găsească un job. Sursa foto: Facebook/ MOTOCICLISM.ro/ Șerban Marius Bogdan

Un bucureștean în scaun cu rotile își caută loc de muncă. A lucrat ca livrator în trecut, dar acum a rămas șomer și are nevoie de bani pentru a-și cumpăra un nou scaun rulant activ.

Marius este de 7 ani în scaun cu rotile

Marius, un bărbat în vârstă de 44 ani din București, a rămas în scaun cu rotile acum 7 ani. În ultimii 3 ani, a lucrat ca livrator la Bolt cu ajutorul mașinii sale, care a fost modificată pentru a o putea conduce.

Însă, de câteva luni, bărbatul a devenit șomer. Acum, are mare nevoie de un nou scaun rulant activ, dar acesta costă foarte mult, iar Marius nu și-l permite.

Astfel, s-a gândit să apeleze la empatia oamenilor și să îi roage să-i ofere un loc de muncă part-time, atât cât are voie legal. Bărbatul a decis să nu le ceară bani oamenilor, ci să muncească pentru a-și cumpăra ceea ce are nevoie.

Marius a postat anunțul pe pagina de Facebook „MOTOCICLISM.ro” și sună astfel:

Știu că nu este grup de acest gen, dar am fost și eu odată ca voi. Vreau să nu citiți cu empatie.
Marius sunt, am 44 ani  și sunt din București. De 7 ani în scaun rulant. În ultimii 3 ani, am lucrat ca livrator Bolt cu mașina adaptată. De câteva luni, am redevenit șomer.
Având în vedere că am nevoie de un nou scaun rulant activ, care depășește enorm de mult posibilitățile mele, vreau să vă rog ceva.
Nu vă cer bani. Nu am fost crescut așa. Poate aveți printre prieteni o cunoștință, un antreprenor care mă poate angaja pe 4 ore (atât am voie legal).
Vreau să muncesc pentru visul meu. Vă rog, nu mă blamați.
Pot lucra orice, sunt apt din scaunul de șofer sau cel rulant.
Orice direcție, sugestie, e bine venită.
Vă mulțumesc și… Asfalt uscat.” (S. M. B.)

Oamenii vor să-l ajute pe Marius

Postarea bărbatului a fost văzută de mii de persoane. Foarte multe dintre acestea i-au spus lui Marius să-și lase contul bancar, pentru că își doresc să îl ajute să-și îndeplinească visul.

Totodată, mai mulți internauți s-au hotărât să strângă suma de bani necesară pentru achiziționarea scaunului necesar:

  • „Zic că dacă punem mână de la mână, luăm două scaune. nu unul, cât e scaunul?” (C. B.)
  • „Perfect gândit! Câți membri suntem pe grup, cu o donație minimă se realizează clar cumpărarea acelui scaun!” (R. S.)

Alții i-au recomandat diverse locuri de muncă:

  • „Uber drive, poți încerca să le dai un mail în care să expui frumos situația ta, poate te acceptă cu mașina ta, chiar dacă este mai veche!” (C. V.)
  • „La Kaufland, acolo e la sigur.” (I. W.)
Marius, bărbatul în scaun cu rotile care-și dorește să muncească
Marius, bărbatul în scaun cu rotile care-și dorește să muncească. Sursa foto: Facebook/ MOTOCICLISM.ro/ Șerban Marius Bogdan

Te-ar putea interesa și:

Cookies