Mario Iorgulescu a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru omor. E pedeapsa pentru accidentul pe care l-a produs în București în 2019

10 feb. 2023
285 Afișari
Mario Iorgulescu a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru omor. E pedeapsa pentru accidentul pe care l-a produs în București în 2019
Mario Iorgulescu a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru omor. E pedeapsa pentru accidentul pe care l-a produs în București în 2019

Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a fost condamnat vineri, 10 februarie, de către magistrații Tribunalului București, la 15 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru omor și pentru conducerea autoturismului său sub influența alcoolului și a altor substanțe.Î

Sentință în dosarul Mario Iorgulescu: închisoare și plata unor daune materiale 

Condamnarea lui Mario Iorgulescu la 15 ani și 8 luni vine după ce, în septembrie 2019 ,a produs un accident grav în care un bărbat și-a pierdut viața. Ulterior, ancheta a arătat că a condus în timp ce era sub influența alcoolului și a cocainei.

De asemenea, instanța a decis ca tânărul de 27 de ani să plătească și daune pentru două dintre părțile civile implicate în dosar, respectiv 100.000 de euro și 50.000 de lei. Cu toate acestea, decizia nu este încă definitivă, scrie Agerpres.

La scurt timp după producerea accidentului, Iorgulescu a plecat din țară; din ultimele informații, este, în continuare, în Italia.

Procesul al cărui verdict a venit azi a început la un an după accident, când Mario Iorgulescu  a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de omor şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului și a altor substanţe.

Accidentul produs de Iorgulescu a luat viața unui om

Procurorii au notat că, la data de 8 septembrie 2019, Mario Iorgulescu a plecat din satul Gulia, comuna Tărtășești către un club din Parcul Herăstrău, pe fondul unei crize de gelozie și într-o stare de furie.

Acesta conducea un autoturism marca Aston Martin model DBS, depășind viteza legală permisă în localitate (de 50 de km/h) și a trecut pe culoarea roșie a semaforului cu o viteză de 145 de km/h în intersecţia dintre Şoseaua Chitilei şi strada Teodor Neagoe.

Avea o alcoolemie în sânge de 1,96 g/l și era sub influența cocainei.

Potrivit anchetatorilor, tânărul a apăsat pedala de accelerație, ajungând la o viteză de 162 de km/h în momentul în care a trecut pe lângă un vehicul care circula cu o viteză redusă pe banda întâi. A urcat mașina cu partea stângă pe un scuar și a apăsat maximum pedala vehiculului echipat cu un motor de 700 de cai putere.

Mașina a ajuns pe contrasens și, la o viteză de 143 km/h, a intrat în coliziune frontală cu un vehicul marca Audi. Mașina era condusă de un bărbat care a murit pe loc.

Procurorii spun că, din momentul în care a pătruns în intersecție pe culoarea roșie a semaforului, pedala de accelerație era apăsată la maximum, nefiind acționată frâna.

Cookies