BAZAR

MARIN MORARU A MURIT. Marele actor avea 79 de ani şi era internat din 10 august la Spitalul Elias

Actorul Marin Moraru era internat la Spitalul Elis din Capitală din data de 10 august. Directorul medical al spitalului a declarat că actorul suferea de o „boală grea”. Acesta a suferit mai multe complicaţii, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa. Marin Moraru avea 79 de ani.

Directorul medical al Spitalului Elias a confirmat tragica veste.

Actorul Alexandru Arşinel regretă moartea colegului său de breaslă. „Este cumplit ce aud. Ieri (sâmbătă – n.r.) am îngropat un coleg din promoţie şi azi aud de un genial actor. Nici nu ştiam că e aşa de suferind. Regret din tot sufletul. Era de o discreţie, delicateţe, nu se plângea. Era un actor care impune un anumit respect, nu se dădea în bărci cu nimeni. Era un om care îşi respecta statutul. Era o minunaţie de actor„, a spus Alexandru Arşinel.

În luna ianuarie a acestui an, Marin Moraru declara într-un interviu, la împlinirea a 79 de ani, că nu își dorește nimic, „nici măcar sănătate”.

Marin Moraru s-a născut la data de 31 ianuarie 1937 în București. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” în anul 1961, la clasa profesor Dina Cocea, având ca examen de diplomă rolul Agamiță Dandanache din piesa O scrisoare pierdută de I.L. Caragiale.

După absolvirea facultății, a activat ca actor pe scenele de la Teatrul Tineretului (1961-1964), apoi la Teatrul de Comedie (1965-1968), la Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra” (1968-1971) și laTeatrul Național „Ion Luca Caragiale” (1971-1974).

După o perioadă în care a predat în calitate de conferențiar universitar la I.A.T.C. București (1974-1980), s-a reîntors în anul 1980 la Teatrul Național „I.L. Caragiale”.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button