Știri București

Marile proiecte din București vor primi expertiză de la specialiștii ANAP și Banca Mondială

Primăria Capitalei va primi consultanță tehnică pentru mai multe proiecte mari din București de la specialiștii Agenției Naționale pentru Achiziții Publice (ANAP) și Băncii Mondiale.

Proiectele mari din București vor fi expertizate de specialiști în achiziții publice de la Banca Mondială și ANAP, anunță primarul Nicușor Dan.

„Am semnat azi un protocol de colaborare cu Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), prin care Primăria Capitalei va primi consultanță tehnică pentru mai multe mari proiecte în București. ANAP are un parteneriat cu Banca Mondială pentru îmbunătățirea proceselor de achiziție publică din România, iar municipalitatea bucureșteană va beneficia și ea de expertiza Băncii Mondiale.”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Astfel, marile achiziții ale primăriei din perioada următoare vor fi ghidate de colaborarea cu specialiștii Băncii Mondiale și ANAP. În acest cadru, funcționarii primăriei din zona de achiziții publice vor participa la formări de specialitate, iar scrierea proiectelor și derularea procedurilor de achiziție vor primi îndrumarea experților de la Banca Mondială și ANAP.

„Vom avea în consecință proiecte bine realizate și proceduri de achiziție bine conduse, ceea ce va determina atât reducerea timpilor de lucru pentru birocrație, cât și calitatea superioară a lucrărilor și achizițiilor de bunuri și servicii pe care le va face Primăria Generală”, spune Nicușor Dan.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button