Marile festivaluri vor putea fi organizate de la 1 iunie. Barna: Singura condiție este ca participanții să fie vaccinați

27 mai 2021
16 Afișari
Marile festivaluri vor putea fi organizate de la 1 iunie. Barna: Singura condiție este ca participanții să fie vaccinați
Sursă foto: Facebook/ Untold

Dan Barna a declarat, joi, la Digi24, că marile festivaluri vor putea fi organizate de la 1 iunie. Vicepremierul spune că, singura condiție, este ca persoanele care vor participa la evenimentele de acest gen să fie vaccinate.

Marile festivaluri vor putea fi organizate de la 1 iunie

Dan Barna a fost întrebat la Digi24 dacă data de 1 iunie o să aducă noi măsuri de relaxare pentru români.

Te mai poate interesa și: Ultimele ore de incertitudine. În București, la Palatul Victoria, Guvernul decide cum arată Marea Relaxare de 1 iunie

„Da, vine cu încă nişte relaxări pentru că cifrele referitoare la răspândirea pandemiei şi la numărul de persoane afectate continuă să se îmbunăţească şi ăsta e un lucru bun şi e o veste foarte bună”, a declarat vicepremierul.

Barna: Singura condiție este ca participanții să fie vaccinați

De asemenea, Dan Barna a mai declarat că noile relaxări de la 1 iunie vor putea permite organizarea evenimentelor cu un număr mare de participanți, cum ar fi Untold sau Neversea, însă doar pentru persoanele vaccinate.

„Una dintre relaxări este cea pe care am susţinut-o şi eu de câteva zile, aceea legată de posibilitatea de a avea concerte, festivaluri, evenimente cu număr mare de oameni, nu doar cu acele limitări care există în prezent, condiţia fiind ca acele persoane să fie vaccinate. Este un lucru firesc, e cumva o dezvoltare a proiectelor-pilot pe care le-am văzut şi în alte state europene”, a explicat Dan Barna.

În același timp, vicepremierul a mai spus că există și un un acord de la CNSU în acest sens.

„În momentul de faţă avem un acord dinspre CNSU şi va fi şi în şedinţa de Guvern de astăzi această reglementare care permite un număr mare, un număr practic limitat la capacitatea firească a spaţiului, dar condiţia este ca persoanele respective să fie vaccinate”, a mai declarat Dan Barna, conform Digi24.

Cookies