ARHIVA B365

Mariana Câmpeanu: Nu am fost niciodată chemată la DNA

„Dacă aş fi (chemată la DNA – n.r.), m-aş duce oricând. Nu am nimic de ascuns. Nu am cerut nimic, nu am primit nimic”, a spus ministrul Muncii.

Câmpeanu a adăugat că angajatele Ministerului Muncii al căror nume a fost vehiculat, de asemenea, în contextul unei anchete a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), printre care directorul ei de cabinet, nu au dat nicio declaraţie în faţa procurorilor, ci doar „li s-a adus la cunoştinţă despre ce e vorba”.

Tot referitor la ancheta DNA, ministrul a spus că aceasta ar fi legată de un concurs din Ministerul Muncii, și a fost demarată cel mai probabil în urma unei reclamaţii venite de la un participant, relatează Mediafax.

În acelaşi context, Câmpeanu a spus că le-a comunicat tuturor angajaţilor ministerului că nu le va cere niciodată să facă ceva ilegal.

„Nu înţeleg. Probabil că sunt prea mică în nu ştiu ce război”, a mai spus demnitarul despre asocierea numelui său cu ancheta DNA, precizând că nu şi-a dorit niciodată să conducă Ministerul Muncii, ci a primit postul ca pe o sarcină.

Ulterior, în aceeaşi emisiune, Câmpeanu a comentat atacurile de tipul celui privind ancheta DNA spunând că, probabil, ţinta acestora nu e ea, ci preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Surse judiciare au declarat joi că anchetatorii au în lucru un caz în care sunt vizate, pentru presupuse fapte de corupţie, persoane din ministerul condus de Mariana Câmpeanu, fără a oferi alte lămuriri. Tot atunci, purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, a declarat că după ce în presă au apărut informaţii referitoare la o anchetă la Ministerul Muncii, că ministrul Mariana Câmpeanu nu este vizat în mod direct în niciun dosar de cercetare penală aflat în lucru la DNA. Săplăcan a spus că DNA nu derulează cercetări penale care să-l vizeze în mod direct pe ministrul Muncii, infirmând astfel o serie de informaţii apărute joi în presă.

Purtătorul de cuvânt al DNA a mai precizat că pe numele Marianei Câmpeanu nu este începută urmărirea penală în niciun dosar de la Direcţie.

Directorul de cabinet al ministrului Mariana Câmpeanu mai spune că îşi rezervă dreptul de lua o decizie privind acţionarea în justiţie a postului de televiziune care a făcut acuzaţiile la adresa sa.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button