Marian Vanghelie vrea să fie primar din arest la domiciliu. Care a fost răspunsul Prefecturii

de:
25 nov. 2015
0 Afișari
Marian Vanghelie vrea să fie primar din arest la domiciliu. Care a fost răspunsul Prefecturii

Marian Vanghelie a cerut Prefecturii Capitalei să îi permită să exercite atribuțiile de primar al Sectorului 5. El a făcut această cerere, deși se află în arest la domiciliu. Prefectura a respins însă cererea, interpretând că intră în contradicție cu legea administrației publice locale, au declarat pentru Profit.ro surse oficiale.

Primarul suspendat al sectorului 5 al Capitalei a încercat să profite de o omisiune legislativă, survenită intrării în vigoare a noilor coduri penal și de procedură penală, prin care s-a introdus, în premieră în România, arestul la domiciliu. Atunci când legea administrației publice locale a fost adoptată, nu exista măsura arestului la domiciliu, astfel că legiuitorul nu a prevăzut această situație. Potrivit aceluiași act normativ, primarii sunt suspendați de drept dacă sunt arestați preventiv. Arestul la domiciliu este, însă, tot o măsură preventivă, astfel că Prefectura București i-a respins cererea lui Marian Vanghelie prin interpretarea celor două legi.

„Înalta Curte de Casație și Justiție nu mi-a luat atribuțiile de primar, nu mi-a interzis să ocup funcția. După ce m-am consultat cu avocații, am considerat că este imperativ, este o obligație să fac această cerere către prefectură. Dumnealor mi-au respins, dar nu am făcut un capăt de țară din asta, nu am mai atacat decizia prefectului la instanță”, a precizat Marian Vanghelie pentru Profit.ro.

Primarul suspendat al sectorului 5 se plânge că are și altfel de probleme de când a fost eliberat din arest și plasat în arest la domiciliu. „După arestare, am fost trecut în baza de date a medicilor de la Arest. Acum, de când m-au plasat în arest la domiciliu, nu mai figurez la medicul de familie. Înțeleg că trebuie să fac eu cerere la Arest, să mă transfere înapoi la medicul de familie. În aceeași logică am făcut și cererea către Prefectură, să îmi spună dacă trebuie să revin sau nu la atribuțiile de primar”, mai spune Marian Vanghelie.

Cookies