ARHIVA B365

Marian Vanghelie, sub control judiciar. A scăpat de arestul la domiciliu

Magistrații de la Curtea de Apel București au admis miercuri cererea primarului suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, de înlocuire a arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, în dosarul în care acesta a fost trimis în judecată pentru luare de mită, abuz în serviciu și spălare de bani, scrie romaniatv.net. 

CITEŞTE ŞI Cum a cumpărat Vanghelie magazinul Bucureşti din Capitală, cu o servietă cu 3,2 milioane

Mircea Sorin Niculae, vărul lui Marian Vanghelie, a dat o declaraţie completă în faţa procurorilor DNA în dosarul primarului suspendat al Sectorului 5.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Vanghelie are mai multe obligații: să nu depășească limita teritorială a județului Ilfov și a municipiului București, decât cu încuviințarea instanței; să nu se apropie de ceilalți inculpați, de martori, experți și să nu comunice cu aceștia direct sau indirect, pe nicio cale; să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit faptele; să comunice periodic informații relevante despre mijloacele sale de existență; să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme, scrie Agerpres.

Marian Vanghelie cere eliberarea din arestul la domiciliu, pentru a putea merge la facultate

Marian Vanghelie a cerut, marți, la Curtea de Apel București, eliberarea din arestul la domiciliu. Edilul suspendat al Capitalei vrea să fie plasat sub măsura controlului judiciar pentru a putea merge la cursuri universitare.

Decizia este definitivă.

Primarul suspendat al Sectorului 5 a fost eliberat din arest preventiv în 10 iulie, de atunci fiind în arest la domiciliu.

Marian Vanghelie a fost trimis în judecată de DNA în 7 iulie, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie, unele săvârşite prin favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte.

În acelaşi dosar sunt judecaţi, sub control judiciar, Mircea-Sorin Niculae, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani, Sorin-Ştefan Ciocan, pentru spălare de bani şi directorul Economat Sector 5, Laura Ciocan, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

De asemenea, procurorii l-au trimis în judecată şi pe Marin Dumitru, în stare de libertate, pentru dare de mită.

Vanghelie: Am crescut în sondaje cu 15% de când am fost arestat preventiv

Marian Vanghelie, edilul suspendat al Sectorului 5, spune că se gândeşte să candideze din nou, având în vedere şi faptul că ancheta DNA l-a ajutat să crească în sondaje.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button