ARHIVA B365

Marian Vanghelie, anchetat de DNA pentru evaziune

Marian Vanghelie ar fi anchetat de Direcţia Naţională Anticorupţie în dosarul în care Marin Dumitru a fost arestat pentru 30 de zile sub acuzațiile de evaziune fiscală și spălare de bani. Dumitru ar fi primit într-o singură zi contracte de la Primăria Sectorului 5 în valoare de 20 de milioane de euro, România TV.

Prejudiciul din acest doar se ridică la 40 milioane lei.

În perioada 2009 – 2014, Marian Dumitru Marin şi Victor Ţene – care controlează două societăţi comerciale – au contractat lucrări de reabilitare termică, dar şi alte lucrări de construcţii – în principal, în urma câştigării unor licitaţii organizate de instituţii publice. Lucrările de construcţii şi reabilitare termică au fost subcontractate pentru sume mult mai mici sau au fost executate cu angajaţii proprii.

În 2013, șase contracte de reabilitare termică a unor blocuri din sectorul 5 al Capitalei, în valoare de 20 milioane de euro, au fost atribuite de primăria condusă de PSD-istul Marian Vanghelie, într-o singură zi, unei firme de construcții controlată de un vechi prieten de-al său.

Fiecare din cele șase contracte are cuantum între 11 și 16 milioane de lei și vizează reabilitarea termică a cîteva zeci de imobile din zonele 1 – 8 ale Sectorului 5 al Bucureștiului. Toate au fost atribuite firmei SC Imob Lux Construct SRL, pe 26 martie 2013. Suma totală este de 88,5 milioane de lei. Așadar, cel mai sărac sector al Capitalei a dat unei singure firme de construcții contracte în valoare de 20,1 milioane de euro. Potrivit informațiilor apărute în presă, această firmă era controlată, printr-un offshore din Seychelles și printr-un partener de afaceri, de către Marin Dumitru, unul din prietenii apropiați ai edilului Marian Vanghelie. În ultimii patru ani, firmele controlate direct sau indirect de către Marian Dumitru au câștigat contracte din bani publici în valoare de 270 de milioane de lei de la primăria condusă de Vanghelie.

Pe 19 decembrie 2014, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au efectuat percheziții la Primăria Sectorului 5.

Marian Vanghelie a spus la acea vreme că acţiunea procurorilor vizează Direcţia socială a primăriei, dar a negat că i-ar fi fost percheziţionat biroul.

„Nu este nici o fraudă. Există un mandat de percheziţie ca să ia documentele necesare unor verificări. Ieri şi alaltăieri s-au dat ajutoarele sociale care se dau de 14 ani şi vă asigur că nu este nici o fraudă”, a spus edilul.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button