Marian Vanghelie, acuzat de profanare de morminte

Marian Vanghelie, acuzat de profanare de morminte

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 va trimite în instanţă dosarul penal întocmit lui Marian Vanghelie, in care sunt acuzaţi şi alţi apropiaţi ai săi. Acuzaţiile includ şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, fals în inscrisuri sub semnătură privată şi distrugerea în formă calificată, scrie adevarul.ro.

In 2003, Marian Vanghelie a ingropat abuziv doua rude in capela unde erau depuse osemintele generalului erou Iacob Lahovary (1846-1907), fapta descoperita abia acum un an.

Radu Dumitru, coleg de partid cu Marian Vanghelie, seful Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane din Bucuresti, a anulat actul de concesiune facut pe numele ultimului descendent al Lahovarilor si a concesionat capela, cu tot cu mortii din groapa, catre Nicolae Cristea, subordonatul lui Vanghelie, potrivit Adevarul.ro.

Dupa scandalul de presa, Marian Vanghelie a promis ca va ceda capela ultimului descendent al familiei, insa nu s-a tinut de cuvant si si-a motivat decizia prin faptul ca ultimul descendent al familiei Lahovary a depus plangere penala impotriva sa.

Osemintele lui Iacob Lahovary si ale membrilor familiei sale au fost scoase din cripte si aruncate la gunoi, potrivit unui angajat al Cimitirului Bellu.