ARHIVA B365

Marian Vanghelie rămâne în arest preventiv încă 30 de zile

UPDATE: Marian Vanghelie mai stă 30 de zile în închisoare. Înalta Curte de Casație și Justiție a aprobat solicitarea procurorilor DNA de a  prelungi mandatul de arestare preventivă pe numele lui Marian Vanghelie, primarul suspendat al Sectorului 5.

Judecătoarea Florentina Dragomir a judecat propunerea de prelungire a mandatului de arestare preventivă pentru Marian Vanghelie. Judecătoarea este cea care l-a condamnat pe Adrian Năstase în dosarul „Trofeul calităţii” şi pe Gigi Becali în dosarul sechestrării persoanelor care i-au furat maşina, conform evz.ro.

DNA a cerut prelungirea mandatului de arestare preventivă şi pentru vărul lui Vanghelie, Mircea-Sorin Niculae, asociat şi administrator al mai multor societăţi comerciale.

Decizia luată astăzi nu va fi definitivă și nici executorie, așa că Vanghelie va rămâne în arest preventiv până se va judeca și contestația.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis pe 13 martie arestarea preventivă pentru 30 de zile a primarului sectorului 5, Marian Vanghelie, acuzat de DNA de abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 12.03.2015, a inculpaților Marian-Daniel Vanghelie, primar al Sectorului 5 București, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani, a lui Mircea-Sorin Niculae, asociat și administrator al mai multor societăți comerciale, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de complicitate la luare de mită și spălare de bani, şi a lui Adrian Murgoci, Laurei Ciocan şi a lui Sorin Ciocan cu privire la săvârșirea infracțiunilor de favorizarea făptuitorului și mărturie mincinoasă. 

Prefectul Capitalei a decis suspendarea lui Marian Vanghelie din funcția de primar al Sectorului 5, funcție pe care a ocupat-o timp de 15 ani.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button