Marian Oprişan, achitat în dosarul „Căprioara”

de:
06 feb. 2015
0 Afișari
Marian Oprişan, achitat în dosarul

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, vicepreşedinte PSD, trimis în judecată de DNA în 2006, pentru fapte de corupţie, a fost achitat, vineri, decizia magistraţilor Judecătoriei Cluj-Napoca nefiind definitivă, informează Mediafax.ro.

La inceputul lunii iunie 2006, Marian Oprisan (PSD) a fost trimis in judecata de catre procurorii DNA, pentru abuz in serviciu, utilizarea creditelor in alte scopuri, fals si uz de fals. Alaturi de el, in dosar au mai fost inculpati vicepresedintele CJ, Mircea Diaconu, Valeria Teodorescu, directorul Directiei Economice, Ion Costeanu, directorul Directiei Tehnice, Liviu Rusu, fost sef Serviciu Drumuri si Poduri din Directia Tehnica a Consiliului Judetean.

Procurorii au sustinut ca o comisie de licitatie de la Consiliul Judetean, numita de Marian Oprisan, ar fi incredintat lucrari de pietruire a unor drumuri comunale, in valoare de 1,9 milioane de dolari, virati de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului unor firme neeligibile.

Alte acuzatii se refereau la achizitia corpului de cladiri de la „Caprioara” si la sumele cheltuite pentru intretinerea unitatilor de protocol Vila „Rucar” si „Hanul dintre Vii”, situate in localitatile Soveja, respectiv Cimpineanca, imobile pentru intretinerea carora Consiliul Judetean ar fi alocat 5,2 miliarde de lei.

In 2006, cand Oprisan a fost deferit justitiei, DNA spunea ca Judecatoria Focsani este cea competenta pentru a solutiona cauza. In 14 noiembrie 2007 insa, magistratii de la Judecatoria Focsani au dispus restituirea cauzei la Parchetul de pe langa Judecatoria Focsani, pentru refacerea urmaririi penale.

Cookies