Marian Oprișan își află azi verdictul în dosarul de corupție

de:
29 ian. 2015
0 Afișari
Marian Oprișan își află azi verdictul în dosarul de corupție

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea este acuzat că a cumpărat, fără aprobările necesare, complexul turistic Căprioara, în jurul căruia familia sa deţinea mai multe hectare de teren.

Marian Oprişan este judecat şi pentru modul în care a cheltuit fonduri publice la pietruirea unor drumuri comunale din judeţul Vrancea.

Procesul durează de peste 8 ani, avocaţii apărării apelând la tot felul de tertipuri.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, baronul Marian Oprişan (PSD), prin avocatul său, celebrul apărător Gheorghiţă Mateuţ, îi cere magistratului Lucian Buta, achitarea în dosarul denumit generic „Căprioara”. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Marian Oprişan îşi află sentinţa pe 29 ianuarie Joi, 29 ianuarie, la Judecătoria Cluj-Napoca ar urma să se dea sentinţa pe fond în dosarul de corupţie al preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan. Dosarul s-a aflat pe masa instanţelor de judecată timp de mai bine de opt ani şi jumătate, iar la ultimul termen, din data de 22 ianuarie, judecătorul a anunţat că rămâne în pronunţare, după ce a respins solicitările inculpaţilor, de efectuare a unei alte expertize contabile. Totuşi, judecătorul Lucian Buta le-a spus învinuiţilor că pot depune la dosar concluzii scrise. Ceea ce a şi făcut Marian Oprişan, care, luni – 26 ianuarie, a depus nu mai puţin de 173 de file de concluzii, prin care vrea să-şi probeze nevinovăţia. Din capul locului, Marian Oprişan invocă Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, care spune că: „orice persoană învinuită a fi săvârşit o infracţiune este prezumată nevinovată, atâta timp cât vinovăţia sa nu a fost stabilită într-un proces public cu asigurarea garanţiilor necesare apărării”.

Cookies