Opt persoane reţinute în Capitală, într-un dosar de evaziune. Partenerul lui Vanghelie, implicat

de:
07 nov. 2014
0 Afișari
Opt persoane reţinute în Capitală, într-un dosar de evaziune. Partenerul lui Vanghelie, implicat

În urma cercetărilor efectuate, a reieşit că doi dintre suspecţi ar fi contractat în numele a două societăţi comerciale mai multe lucrări de construcţii, pe care, ulterior le-ar fi subcontractat pentru sume de bani mult mai mici sau le-ar fi executat chiar cu angajaţii proprii.

În vederea diminuării obligaţiilor fiscale, aceştia ar fi înregistrat achiziţii fictive de la 12 societati comerciale, transferând astfel sumele de aproximativ 114.000.000 de lei, 5.000.000 de euro şi 506.000 de dolari americani, bani care ulterior ar fi fost retraşi in numerar prin intermediul altor societaţi cu comportament de tip fantomă.

Sumele de bani astfel obţinute, ar fi fost introduse în alte circuite economice şi financiare, în vederea disimulării şi ascunderii originii fondurilor, folosindu-se în acest sens atât societăţi comerciale de tip fantomă, cât şi societati de tip offshore.

Surse din rândul anchetatorilor au precizat că sunt vizate activitățile a două firme, printre care SC Imob Lux Construct SRL.

Potrivit informațiilor EVZ, această firmă este controlată, printr-un offshore din Seychelles și printr-un partener de afaceri, de către Marin Dumitru, unul din prietenii apropiați ai edilului Marian Vanghelie.

În ultimii patru ani, firmele controlate direct sau indirect de către Marian Dumitru au câștigat contracte din bani publici în valoare de 270 de milioane de lei de la primăria condusă de Vanghelie.

Cookies