Marian Căpăţână: Banii de la Bercea Mondial erau pentru o afacere pe care voiam s-o fac cu Băsescu

de:
02 iun. 2014
0 afișări
Marian Căpăţână: Banii de la Bercea Mondial erau pentru o afacere pe care voiam s-o fac cu Băsescu

Căpăţână spune, însă, că banii au fost daţi ca împrumut pentru o afacere, nu pentru a scoaterea interlopului din puşcărie.

Întrebat de ziarişti dacă a luat o sumă de 600.000 de euro, Marian Căpăţână a confirmat acest fapt, dar a spus că banii erau pentru el, pentru o afacere în care urma să intre alături de Mircea Băsescu.

„Eu cu Mircea Băsescu trebuia să intrăm într-o afacere şi am luat banii ăştia cu titlu de împrumut. Afacerea nu a mai fost făcută”, a spus Căpăţână, conform romaniatv.net. 

Marian Căpăţână confirmă versiunea fiilor lui Bercea: cei 600 de mii de euro ar fi fost daţi pentru o afacere a sa cu fratele preşedintelui. Spune, însă, ca este vorba despre un împrumut şi nu pentru a-l scoate pe Bercea Mondial din închisoare. Fratele presedintelui l-a ajutat pe Bercea doar cu un avocat.

„Nu s-a vorbit niciodată treaba asta, s-a vorbit doar despre avocatul pe care l-a trimis, cu care i-a făcut cunoştinţă. De fapt, eu m-am dus şi acesta a mers la Slatina ca să îl reprezinte. Da, avocatul care l-a reprezentat şi pe Mircea Băsescu. Banii au avut altă destinaţie. Nu e vorba de a interveni în justiţie. Au fost luaţi cu scopul de a face o afacere, eu cu domnul Mircea Băsescu”, a mai spus Marian Căpăţână.

Marian Căpăţână, liderul PDL Drăgăneşti, susţine că mai are să le dea romilor 280.000 de mii de euro, fix cât i-au cerut ei lui Mircea Băsescu.

„Ulterior s-au dat inapoi 320.000 euro”, a mai spus acesta. Întrebat despre cine trebuia să dea restul banilor, liderul PDL a afirmat că el.

„Se ştie despre ce afacere este vorba. Deci, eu prin una din firmele mele am participat la licitaţie pentru preluarea firmei Aversa SA. Am câştigat licitaţia şi imi trebuiau aproximativ 1 milion de euro. Şi am luat o parte de la Sandu Anghel şi o parte îi aveam eu”, a mai spus acesta.

În schimb, familia lui Bercea Mondial are altă versiune.

„Când a fost tata arestat, i-a dat Florin 600.000 euro, vă dovedesc. I-a dat lui Mircea Băsescu şi lui Marian Căpătână ca să îl scape pe tata. Ne-a mai cerut 400.000 euro că nu scapă fără 1 milion. I-am zis că nu mai avem de unde. Am alfat sentinta de 10 ani şi i-am cerut banii. I-a dat lu Florin 315.000 si au mai rămas 285.000”, afirmă fata lui Bercea Mondial.

În plus, rudele lui Bercea Mondial susţin că relaţia lor cu familia Băsescu a fost foarte apropiată până de curând. Chiar anul trecut ei au petrecut impreună cu Mircea Băsescu şi soţia acestuia, au făcut şi poze la acel chef.

Cookies