ȘTIRI

Marian Căpățână, presupusul intermediar al banilor pentru Mircea Băsescu, audiat la DNA

căpăţână a venit singur la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi nu a făcut nicio declaraţie la intrare, informează Realitatea.net.
La ora transmiterii acestei ştiri, la DNA sunt audiaţi, în acelaşi dosar, Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi soţia acestuia, Fănica Anghel, care au fost aduşi din penitenciar.

Tot la DNA este aşteptat, la ora 18.00, Mircea Băsescu, fratele şefului statului, care a spus că a fost citat în calitate de suspect.

Florin Anghel a depus în 13 iunie, prin avocatul său, Pavel Abraham, o plângere penală împotriva lui Mircea Băsescu, în care îl acuză pe acesta de trafic de influenţă, înşelăciune şi inducerea în eroare a organelor judiciare, în legătură cu dosarul în care fiul lui Bercea Mondial este acuzat de şantaj.

Plângerea formulată de Florin Anghel a fost preluată de structura centrală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie de la DNA Constanţa.

Fiul lui Bercea Mondial a fost audiat marţi şi miercuri la DNA, după ce avocatul acestuia le-a dat procurorilor două înregistrări audio-video. Pavel Abraham arăta că înregistrările ar fi fost făcute în februarie 2012 sau 2013, acestea fiind „foarte compromițătoare”.

Fiul şi ginerele lui Bercea Mondial, Florin Anghel şi Marius Constantin, cercetaţi într-un dosar de şantaj pentru că i-ar fi cerut lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, 280.000 de euro, în caz contrar ameninţând cu dezvăluirea unor informaţii compromităţoare despre acesta şi familia sa, au anunţat, de mai multe ori în ultima perioadă, că vor face publice, prin intermediul avocatului, o serie de înregistrări audio şi video în legătură cu acest caz. Dosarul de şantaj este instrumentat de procurorii DNA Constanţa.

Mircea Băsescu a declarat, joi dimineață, că a vorbit cu fratele lui, preşedintele Traian Băsescu, de când a început acest scandal şi acesta este foarte supărat, precizând că el nu a luat niciun ban de la familia lui Bercea Mondial şi nu a încercat să intervină pentru eliberarea acestuia.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button