Maria Sharapova, depistată pozitiv. Nike a SUSPENDAT contractul cu jucătoarea din Rusia

de:
08 mart. 2016
0 Afișari
Maria Sharapova, depistată pozitiv. Nike a SUSPENDAT contractul cu jucătoarea din Rusia

Compania americana de articole sportive Nike a anuntat, in noaptea de luni spre marti, ca suspenda relatiile sale cu Maria Sharapova dupa ce jucatoarea de tenis din Rusia a recunoscut ca a fost depistata pozitiv la un test de dopaj in timpul Australian Open 2016 .

„Suntem intristati si surprinsi in urma informatiilor despre Maria Sharapova„, a declarat pentru AFP KeJuan Wilkins, un purtator de cuvant al Nike. „Am decis sa suspendam relatia noastra cu Maria pe timpul anchetei. Vom continua sa monitorizam indeaproape evolutia situatiei”, a mai spus Wilkins.

Tenismena Maria Sharapova, în vârstă de 28 de ani, a anunţat, luni seara, într-o conferință de presă, că a picat testul antidopping pentru Australian Open. 

„Am făcut o mare greșeală. Mi-am dezamăgit fanii”, a declarat sportiva.

Cazul de dopaj al Maria Șarapova a intrat și în atenția Agenția Mondială Antidoping

Agenția Mondială Antidopingcare a anunțat că așteaptă mai întâi decizia Federației Internaționale de Tenis (ITF) în privința jucătoarei ruse înainte de a face orice alt comentariu în legătură cu această afacere.

„AMA este la curent cu acest caz, extrem de mediatizat, referitor la jucătoarea Maria Șarapova. Așa cum sunt procedurile noastre normale și pentru a proteja integritatea cazului, AMA nu va mai face niciun alt comentariu ulterior până când nu va fi luată o decizie de către ITF. După aceea, AMA va analiza motivarea deciziei și va decide, în consecință, dacă va utiliza sau nu dreptul său independent de a face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), se arată în comunicatul AMA.

Referindu-se la substanța depistată în eșantionul recoltat Mariei Șarapova cu ocazia turneului Australian Open, Agenția Mondială Antidoping precizează că medicamentul respectiv, meldonium, a fost inclus pe lista substanțelor interzise, începând cu data de 1 ianuarie, „din cauza dovezilor referitoare la utilizarea sa de către sportivi cu intenția de îmbunătățire a performanțelor sportive”.

„Putem confirma faptul că meldonium a fost adăugat pe lista produselor interzise, care a intrat în vigoare începând cu 1 ianuarie 2016, după ce s-a aflat în programul de supraveghere al AMA pe parcursul lui 2015. Meldonium a fost inclus pe listă din cauza dovezilor privind utilizarea sa de către sportivi în scopul ameliorării performanțelor lor”, se mai arată în comunicatului AMA.

Rusoaica a fost testată pozitiv cu Meldonium, o substanţă care i-a fost administrat Mariei încă din 2006, pentru probleme medicale. „Am luat prima dată substanţa în 2006, am avut mai multe probleme de sănătate în acea perioadă, aveam şi un deficit de magneziu. În plus, este un istoric familial de diabet. Am continuat să iau substanţa doar pentru că mă menţinea sănătoasă”, a explicat Şarapova.

Cookies