MARIA SHARAPOVA a fost depistată pozitiv: „Am făcut o mare greșeală”. Ce decizie a luat ITF

de:
07 mart. 2016
0 Afișari
MARIA SHARAPOVA a fost depistată pozitiv:

„Am primit o scrisoare de la ITF și mi s-a spus că am picat testul antidopping la Australian Open. Am primit un medicament de la doctor, care timp de 10 ani nu a fost interzis. Eu nu știam asta și am luat medicamentul din cauza problemelor medicale”, a declarat sportiva.

„Îmi asum această greșeală și știu că vor urma consecințe. Nu vreau să îmi termin cariera așa și sper să mai primesc o șansă. Este corpul meu și este doar vina mea”, a mai spus Sharapova.

Medicamentul este unul legal în Rusia. „Am făcut o mare greșeală. Mi-am dezamăgit fanii”, aadăugat sportiva, potrivit presei internaționale. 

Rusoaica a fost testată pozitiv cu Meldonium, o substanţă care i-a fost administrat Mariei încă din 2006, pentru probleme medicale. „Am luat prima dată substanţa în 2006, am avut mai multe probleme de sănătate în acea perioadă, aveam şi un deficit de magneziu. În plus, este un istoric familial de diabet. Am continuat să iau substanţa doar pentru că mă menţinea sănătoasă”, a explicat Şarapova.

Şarapova a precizat că nu ştia faptul că Meldonium este o substanţă interzisă: „Am primit o scrisoare, la 22 decembrie, de la Agenţia Mondială Antidoping (WADA), privind modificările de anul viitor, unde vor avea loc testele şi un link către modificări. Nu m-am uitat pe acea listă. Sunt pregătită să-mi asum consecinţele, dar nu vreau să se încheie cariera mea în acest fel şi sper că voi avea o şansă de a juca din nou.”

Meldoniul este un remediu cardioprotector, normalizează metabolismul miocardului. Mecanismul de acţiune determină multiplele lui efecte farmacologice: creşte capacitatea de muncă, reduce simptomele suprasolicitării fizice şi intelectuale, activează imunitatea tisulară. În plus, meldoniul posedă acţiune tonizantă asupra sistemului nervos central, scrie Mediafax.

Maria Şarapova nu a putut să ofere detalii suplimentare despre o eventuală suspendare: „Nu stiu cum voi proceda în perioada următoare. Revenirea mea depinde de investigaţia Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF). Voi colabora cu ei.”

Câştigătoare a 5 turnee de Mare Şlem, Şarapova nu a mai jucat din luna ianuarie, de la înfrângerea suferită în faţa Serenei Williams, în sferturile de finală ale turneului Australian Open.

Maria Şarapova va fi suspendată provizoriu începând cu 12 martie

Maria Şarapova va fi suspendată provizoriu începând cu 12 martie, până la rezolvarea cazului său, a anunţat Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), după ce jucătoarea a anunțat luni seara că a fost depistată pozitiv.

„În urma declaraţiei Mariei Şarapova, Programul antidoping în tenis (TAPD) poate confirma următoarele: la 26 ianuarie 2016, Maria Şarapova a fost testată antidoping după un meci la Australian Open; Proba a fost analizată de laboratorul acreditat WADA, fiind pozitivă cu melodonium, substanţă interzisă de codul WADA şi de TAPD; În conformitate cu articolul 8.1.1 din TAPD, Şarapova a fost acuzată de încălcarea regulamentului antidoping la 2 martie; Maria Şarapova a acceptat faptul că a fost depistată cu meldoniu; Având în vedere că aceasta nu este o substanţă acceptată de WADA (deci nici de TADP), Maria Şarapova va fi suspendată provizoriu începând cu 12 martie, până la rezolvarea acestui caz”, a anunţat federaţia internaţională, potrivit digi24.ro

Cookies