Maria Boldor, depistată pozitiv la Proba A de anti-doping. Sportiva din București a fost suspendată temporar

26 ian. 2023
206 Afișari
Maria Boldor, depistată pozitiv la Proba A de anti-doping. Sportiva din București a fost suspendată temporar
Maria Boldor, depistată pozitiv la Proba A de anti-doping. Sportiva din București a fost suspendată temporar | Sursă foto: Agerpres

Maria Boldor, sportivă medaliată cu bronz la Campionatul Mondial din 2022, a fost suspendată provizoriu ca urmare a rezultatului pozitiv al probei A de anti-doping. Aceasta a cerut deja contraexpertiza probei B, conform News.ro.

Maria Boldor a fost suspendată temporar în urma testului anti-doping

Scrimera, în vârstă de 26 de ani, a fost depistată la proba A din cadrul testării anti-doping având în organism substanța ostarină. Controlul a fost făcut în luna decembrie a anului trecut de Agenția Națională Anti-Doping (ANAD). Suspendarea provizorie a început din data de 11 ianuarie 2023.

Surse din cadrul ANAD au confirmat pentru Gazeta Sporturilor rezultatele pozitive ale sportivei. Substanța folosită de aceasta este considerată de trei ori mai puternică decât testosteronul. Oratina este un steroid anabolizant și se ia pe cale orală, conform G4Media.ro.

Cazul este în curs de gestionare, iar noi suntem autoritatea de gestionare a rezultatelor. A fost în planul nostru de control doping, era și acest control doping în afara competiției, a relatat Gabriela Andreiașu, director general în cadrul ANAD.

Suspendarea sportivei a fost făcută de către Clubul Sportiv al Armatei Steaua după ce au fost transmise rezultatele de la ANAD.

Sportiva face parte din lotul olimpic de scrimă al României și este inclusă în programul ADAMS. Din acest program fac parte sportivii cu potențial de calificare la Jocurile Olimpice.

Clubul Sportiv al Armatei Steaua îi este alături sportivei:

Clubul Sportiv al Armatei Steaua susține un sport curat, fără dopaj, iar până la soluționarea finală a cazului este alături de sportiva sa, declară acesta în comunicatul de presă.

Acesta nu este primul caz de doping găsit în familia sportivei. Sora acesteia, Alexandra, cu care împarte aceeași pasiune pentru sport, a fost testată și depistată pozitiv la cocaină.

În urma rezultatelor, aceasta a fost suspendată timp de 4 ani deoarece drogul consumat este o substanță de abuz, transmite G4Media.ro.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies