Marele Picnic ShortsUP aduce scurtmetrajele în iarbă, la Grădina Botanică, pe 24 și 25 iulie

de:
11 iul. 2015
0 Afișari
Marele Picnic ShortsUP aduce scurtmetrajele în iarbă, la Grădina Botanică, pe 24 și 25 iulie

Grădina Botanică va găzdui pe 24 iulie și 25 iulie, începând de la ora 18.00, a doua ediţie a Marelui Picnic ShortsUP. Evenimentul se anunță unul plin cu scurtmetraje premiate, muzică live și jocuri, într-unul dintre cele mai frumoase spatii verzi din București, informează Agerpres.

Anul acesta picnicul ShortsUP se extinde la două zile și își propune să reinterpreteze spațiul Grădinii Botanice prin film, muzică și alte arte prietene cinemaului. Un ecran gonflabil va fi ancorat printre copacii și vegetația primitoare, pentru a crea sala de cinema preferată a sezonului de vară, cu vedere spre filme scurte și cer înstelat.

Dorința de evadare și călătorie — două nevoi adânc înrădăcinate în ADN-ul omului modern, se vor regăsi sub formă de comedie, ficțiune, animație și românce în selecția de film a marelui picnic. Cei care n-au apucat încă să plece în vacanță își vor lua porția de libertate din scurtmetrajele cu dor de ducă proiectate la ShortsUP. Două programe diferite vor rula vineri, 24 iulie și sâmbătă, 25 iulie, de la ora 21.30 până la 23.30.

Vineri și sâmbătă, publicul va putea explora Grădina Botanică într-o serie de tururi ghidate desfășurate între 18.00 și 21.30. Nu vor lipsi jocurile de iarbă verde și gustările de picnic adunate într-un food-court cu opțiuni diverse. Muzica se va auzi live, în seara de sâmbătă, când spectatorii sunt invitați să prelungească desfătarea cinematografică prin dans. Tot sâmbătă, Grădina Botanică va prinde viață de-a binelea printr-un joc de lumini inspirat de sutele de nuanțe ale spațiului verde care va înconjura evenimentul.

Pentru a ocupa un loc confortabil pe iarbă, cinefilii sunt sfătuiți să vină înarmați cu pături, cu mențiunea că acestea vor putea fi cumpărate și de la eveniment.

Biletele la Marele Picnic pot fi achiziționate în avans prin MyTicket și Eventim la prețul de 20 de lei/ seară dar și la fața locului la prețul de 25 de lei/ seară, în limita locurilor disponibile.

În cazul în care vremea nu permite vizionarea filmelor sub cerul liber, evenimentul va fi reprogramat pentru week-end-ul imediat următor, vineri 31 iulie, sâmbătă 1 august.

Marele Picnic încheie șirul de proiecții de vară ShortsUP, urmând ca scurtmetrajele să revină sub acoperiș în formulă de toamnă. 2500 de oameni au participat la prima ediție de picnic și peste 4000 de oameni au vizionat filmele pe iarba grădinii, la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte 2014.

A 2-a ediție Marele Picnic este organizată cu sprijinul Arcub și Primăria București.

Detalii despre programul complet în curând pe www.shortsup.ro.

ShortsUP face selecții tematice cu cele mai premiate filme scurte din toată lumea: ficțiuni, animații, documentare sau filme scurte experimentale. Scurtmetrajele ajung în atenția publicului în fiecare sezon, prin evenimente și zilnic, prin platforma de recomandări online www.shortsup.ro.

În ultimii 5 ani, evenimentele ShortsUP au fost experiențe interactive și mixuri neconvenționale între film și arte conexe cinematografiei.

Cookies