TIMP LIBER

Marele jucător de șah rus Garry Kasparov participă la Bucureşti la deschiderea turneului Superbet Chess Classic Romania 2021

Marele jucător de șah rus Garry Kasparov participă în iunie la Bucureşti la deschiderea turneului Superbet Chess Classic Romania 2021. Prima etapă a circuitului Grand Chess Tour™ 2021 va avea loc în perioada 5-14 iunie 2021, şi va fi inaugurată în 4 iunie cu o ceremonie la care va participa cel mai bun jucător de şah al tuturor timpurilor, multiplul campion mondial Garry Kasparov.

Evenimentul de deschidere îşi propune să transmită cu precădere tinerilor, dar şi iubitorilor şahului şi publicului larg, un mesaj de încredere şi de reînnoire a forţelor proprii, după experienţa dificilă a pandemiei, sintetizat în sloganul ediţiei: „Change your life. Make your Move. With Kasparov”.

Tânăra generație, invitată să descopere șahul

„Împreună cu Garry Kasparov, vrem să încurajăm tânăra generaţie să descopere şahul ca sport al minţii şi ca instrument de educare şi auto-educare pentru a face faţă celor mai dificile momente cu care tinerii se pot confrunta în viaţa lor. Ne dorim să inspirăm tinerii să caute modele de succes, care îi pot ajuta să facă alegerile corecte în viaţă”, a declarat Augusta Dragic, Preşedinta Fundaţiei Superbet, co-organizatoarea ceremoniei de deschidere şi a turneului.

Unde va avea loc turneul

Ceremonia de deschidere va avea loc în 4 iunie, de la ora 13.00, la Face Convention (Piaţa Presei Libere, 3-5, Bucureşti), şi va consta într-o conferinţă de presă, urmată de prima mutare, făcută de Garry Kasparov împreună cu un invitat special, tragerea la sorţi a jucătorilor şi o serie de evenimente cu invitaţii, cu participarea celor 10 jucători de şah înscrişi în turneu şi a marelui maestru internaţional Kasparov.

Competiţia de şah care se va desfăşura la Bucureşti între 5 şi 14 iunie este prima din cele cinci etape din circuitul mondial fondat de Garry Kasparov, Grand Chess Tour™ 2021. Organizatori sunt Federaţia Română de Şah, Fundaţia Superbet şi Grand Chess Tour (GCT). Vor participa 10 şahişti recunoscuţi la nivel internaţional, printre care şi cel mai bun şahist al României, care a fost confirmat de (GCT) ca wildcard. Şahiştii înscrişi sunt: Fabiano Caruana; Levon Aronian; Anish Giri; Alexander Grischuk; Wesley So; Shakhriyar Mamedyarov; Teimour Radjabov; Maxime Vachier-Lagrave; Richard Rapport, Constantin Lupulescu.

Premii de 350.000 de euro

Concursul va fi de şah clasic, spre deosebire de ediţia din 2019 găzduită de România, care a fost de şah rapid şi blitz. Şahiştii vor juca în sistem turneu, adică fiecare cu fiecare, iar câştigătorul va fi decis în urma punctajului acumulat. Premiile etapei de la Bucureşti se ridică la 350.000 Euro.

Doar cei vaccinați pot intra

Ceremonia de deschidere şi turneul de şah se vor desfăşura cu respectarea regulilor de protecţie sanitară. Accesul se va face pe bază de dovadă a vaccinării, dovadă a prezenţei anticorpilor sars-cov-2, sau de rezultat negativ al unui test rapid, făcut la intrare. Spaţiile vor fi amenajate cu respectarea distanţei fizice dintre participanţi. Masca va fi obligatorie în interior.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button