Marea pe roți. Drunken Squid. Calamari prăjiți cu sos din piripiri și ardei copți, plus o delicioasă supă de pește cu fructe de mare.

28 mai 2021
1364 Afișari
Marea pe roți. Drunken Squid. Calamari prăjiți cu sos din piripiri și ardei copți, plus o delicioasă supă de pește cu fructe de mare.

E mai mult pește în supa asta decât la Therme București într-o ora de vârf, sâmbăta-n amiaza mare. Băi....mult! Pozele vorbesc de la sine.

Salut. “Mănânc pentru tine”, astăzi, la Drunken Squid, un food truck cu și despre pește și fructe de mare. Dacă tot s-a dat drumu’ la sezonul de ieșeală, pe relaxare, am zis să schimb puțin registru și să iau la mână toate food truckurile din București, poate or avea și altceva de oferit decât clasicii burgeri.
Nu că n-ar fi buni, dar știi cum e, parcă ți se ia de la atâta carne, carne, carne. Asta nu înseamnă că trecem pe parizer de migdale, Doamne fer’!

Dacă te lași dus de val și foame, o iei frumos în sus pe Calea Victoriei și la numărul 130 dai de Palatul Monteoru (sau Casa Monteoru), intri în curte și dai cu nasul de un miros senzațional: miroase a mare, a pește proaspăt prăjit, a misso di frutti di mare, cum zic italienii. În aceeași curte e în plină desfășurare un târg de produse artizanale, meșteșugăreșt. Raiul brizz brizzurilor. Tot felul de cosmetice artiznale, bijuterii, și mai multe bijuterii, iar dacă nu eram foarte hetero, fetelor, aveți grijă la cei doi vânzători tineri, sexy, bine construiți și cu ochi de migdale. Răpitori foc. Și italieni. Bașca, e și Americanupe acolo. Ăla de la PRO TV. E vânzător. Cred.

Greu de ales II

Din meniul bogat și destul de variat am ales:

  1. Vedeta Drunken Squid: o porție de calamari prăjiți
  2. O supă de pește și fructe de mare

How it’s made

Totul se gătește pe loc, la fața locului, și durează undeva la 5-10 minute până sunt gata calamarii și cam 20 de minute pentru supa de pește și fructe de mare. 20 de minute? Nu mă deranjează. Timp suficient de căscat gura la brizz brizzuri de care n-am nevoie, dar mă prefac că-s interesat și încerc tot felul de inele bărbătești care-mi aduc aminte de Oreste Teodorescu și ale lui șaibe miraculoase. Pentru posteritate, las aici definiția timpului în viziunea lui Oreste. Deci, ce este timpul, prieteni?

“Timpul este unitatea de măsură ce permite gândului să devină realitate.”

Judecata de apoi

Ia calamarii ăștia, neamule!

În cazul calamarilor, unitatea de măsură ce permite calamarului să devină realitate e de 10 minute. Știi a ce miroase calamarul prăjit? A Italia, a Barcelona, a Grecia, a tot ce e mai frumos pe lumea asta. Și, cu puțină imaginație, dacă închizi ochii, poți simți nisipul sub picioare.

Proaspeți și gustoși, foarte puțin sărați, deloc uleioși, chiar dacă sunt deep fried. Cel mai important e că au gust de calamari, de mare, de soare și nu cad greu la stomac. Vrei mai spicy? Întingi calamaru în sosul de piri piri și îți vezi de viață. Vrei mai fresh? Stoarce niște lămâie peste inelele astea gustoase.

Burger? Nu, mersi!

Azi se mănâncă calamar.

Bun!

La piovra. Supă de pește și fructe de mare.

Fie vorba-ntre noi, n-am avut mari așteptări de la supa asta de pește și-ți zic și de ce: eu sunt mai mult dus în Deltă decât la biserică. Am pretenții foarte mari de la orice supă, borș sau storceag de pește. Nu oricine poate găti un pește bun, darămite să-i mai iasă și o supă bună.

Fiind vorba de o supă pe repede înainte, mă așteptam să fie, cumva, gata făcută. Nu.

Cum spuneam mai sus, totul se prepară pe loc. E fresh! Îmi place chestia asta. Mult.

Mmmm, mmmm. Ce bine miroase!

S-a găsit la supa de pește: calamari, creveți gustoși, bucăți mari de pește, midii. Toate și toți claie peste grămadă acolo, îmbăiați într-un sos roșu, puțin uleios, nu zic nu, but I don’t mind.

E prea gustoasă ca să mai pot spune ceva. Ca de obicei, al doilea preparat se dovedește a fi din nou vedeta. 24 de lei supa asta? C’mon, man, e prea puțin! Serios! Supa asta n-are voie să coste mai puțin de 35 de lei. Părerea mea. În fine, și cum balotam eu acolo la supă, m-a dus capul s-o cântăresc. 250 de grame de supă? Greșit! 500 de grame! În cap! Multă supă, și nu doar supă, cât foarte multe fructe de mare și pește. E mai mult pește în supa asta decât la Therme București într-o ora de vârf sâmbăta-n amiaza mare. Băi….mult! Pozele vorbesc de la sine.

Singura dezamăgire e că supa asta nu nu se numește La Piovra, ca să dea puțin și la sentiment.

Bine de tot, Drunken Squid!

Total Drunken Squid: 54 de lei. Fair.

Aș mai mânca de la Drunken Squid? Da. Clar.

Așa că dacă ți s-a luat de cărnet, treci pe la Drunken Squid. Îi găsești pe Facebook, Insta, iar pentru comenzi la domiciliu, ii găsești pe aplicațiile Bolt Food, Glovo, tazz by eMAG sau Foodpanda.

Să ne fie de bine! Am mâncat și azi pentru tine.

Uite mai jos o listă pe unde am mai mâncat pentru tine:

Cookies