Marea dovleceală în Parcul Ior. Bucureștenii sunt așteptați la „FestinVleac” în weekendul prelungit 27-30 octombrie

25 oct. 2022
7512 Afișari
Marea dovleceală în Parcul Ior. Bucureștenii sunt așteptați la „FestinVleac” în weekendul prelungit 27-30 octombrie
Marea dovleceală în Parcul Ior. Bucureștenii sunt așteptați la „FestinVleac” în weekendul prelungit 27-30 octombrie. Imagine simbol: Pexels

Bucureștenii sunt așteptați în perioada 27-30 octombrie la „marea dovleceală” din Parcul Ior. „FestinVleac” este un festin tomnatic cu preparate cu și despre dovleac. Totodată, aici vor fi și expoziții și decoruri de toamnă, ateliere de sculptat dovleci pentru cei mici, dar și pentru cei mari, iar lista surprizelor continuă.

Marea dovleceală în Parcul Ior | 27-30 octombrie

Indiferent de cum îi spunem (dovleac, bostan sau tărtăcuțe) și indiferent de formă (lunguiață sau bombată), dovleacul este vedeta toamnei târzii. Reprezintă un adevărat răsfăț pentru papilele gustative, dar și un remediu naturist pentru sănătatea noastră.

Marea dovleceală are loc în Parcul Ior din Sectorul 3 al Capitalei (zona Biserica de lemn Maramureşeană) în perioada 27 – 30 octombrie.

Organizatorii evenimentului au și o veste înfricoșătoare:

„dovleacul nostru este simbolul şi personajul principal al sărbătorii de Halloween care acuşi ne bate la uşă, în noaptea de 31 octombrie, dar noi, cu ajutorul tuturor celor prezenţi îi vom scobi şi ilumina şi-i vom pune la vedere pentru a alunga spiritele rele, iar lui BAU BAU îi vom pregăti nişte specialităţi cu cel mai aprig usturoi”, transmite Autentic Events pe Facebook.

La „FestinVleac” bucureștenii vor găsi: prăjituri de casă cu dovleac, alivenci cu dovleac, poale’n brâu cu dovleac, cea mai mare plăcintă cu dovleac, dulceaţă de dovleac, mii de sărmăluţe pregătite în dovleac, rață în dovleac, tartă cu dovleac, iar lista continuă.

Cu siguranță, vedetele evenimentului vor fi cea mai mare plăcinta cu dovleac, dar şi dulceaţă uriaşă de dovleac, pregătită în văzul lumii, într-un ceaun imens ce va emana miresme tomnatice de dovleac copt, mere şi scorţişoară, cele mai bune preparate din București în acest sfârşit de săptămână, numai bune de încercat pe loc sau de luat acasă.

Preparate pentru toate gusturile la „FestinVleac”

Organizatorii au pregătit şi standuri cu mâncare tradiţional românească, grătare, dar şi zone cu fructe, legume, zacuscă şi gemuri bio. Mustul făcut pe loc şi vinul proaspăt nu vor lipsi şi vor acompania toate preparatele delicioase realizate în cadrul festivalului.

Bineînţeles, bucureștenii vor avea ocazia să deguste și produsele tradiţionale: pastramă de berbecuţ la grătar, pastramă de oaie la ceaun, tocană de oaie cu mămăliguţa, cotlete de berbecuţ la grătar, pastramă în bere la tigaie, sloi de oaie, pastramă friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, dar şi brânzeturi de toate felurile, de la cele tradiţionale la brânzeturi fine.

Totodată, aici vor fi și preparatele la grătar, fripturi din cărnuri aromate și mâncăruri la ceaun, mititei, cârnați din porc, vită și vânat, frigărui și pastrame de toate felurile.

Vreme de 4 zile, în Parcul Ior se desfășoară evenimentul „FestinVleac” - Marea dovleceală.
Vreme de 4 zile, în Parcul Ior se desfășoară evenimentul „FestinVleac” – Marea dovleceală.
Cookies