Marea Britanie, prima țară care aprobă vaccinul Pfizer anti-COVID. Vaccinarea începe foarte curând

02 dec. 2020
87 afișări
Marea Britanie, prima țară care aprobă vaccinul Pfizer anti-COVID. Vaccinarea începe foarte curând

Marea Britanie devine, astfel, prima țară din lume care dă undă verde folosirii în masă a vaccinului anti-COVID produs de Pfizer/BioNTech.

Autoritatea britanică de reglementare a medicamentelor, MHRA, e evaluat vaccinul Pfizer și a decis că este sigur, scrie BBC. În consecință, a dat undă verde pentru folosirea lui începând de săptămâna viitoare. vaccinul Pfizer / BioNTech oferă o protecție de 95% împotriva bolii pe care o provoacă noul coronavirus – COVID-19. 

Marea Britanie a comandat deja 40 de milioane de doze de vaccin, iar acestea vor fi folosite pentru vaccinarea a 20 de milioane de oameni. BBC mai scrie că  10 milioane de doze vor fi disponibile curând. „Ajutorul este pe drum”, a spus ministrul britanic al Sănătății.

În acest moment în Marea Britanie sunt în desfășurare pregătiri pentru  ceea ce autoritățile de la Londra numesc „cea mai mare campanie de vaccinare din istoria țării”.

Centre de vaccinare sunt acum amenajate în mai multe locuri din Marea Britanie. Prioritari pe listele de vaccinare sunt oamenii din centrele de îngrijire şi angajaţii acestora, persoanele cu vârste de peste 80 de ani, lucrătorii sanitari şi asistenţii sociali. Prima etapă a campaniei de vaccinare din Marea Britanie va vea loc înainte de Crăciun. În cea de-a a doua etapă, pentru care e nevoie de o suplimentare a dozelor și care va fi în 2021, vor fi imunizate împotriva noului coronavirus  persoanele cu vârste de peste 50 de ani şi a cele mai tinere care suferă de diverse afecţiuni.

În România, primul transport  de vaccinuri anti-COVID ar urma să ajungă în această lună.

Cookies