Mare tărăboi pentru parcarea gigantică la care visează dl. Negoiță .Vrea s-o facă în locul fostei piețe de pe Șoseaua Dudești Pantelimon și costă 115 milioane de euro

31 mai 2024
17859 afișări
Mare tărăboi pentru parcarea gigantică la care visează dl. Negoiță .Vrea s-o facă în locul fostei piețe de pe Șoseaua Dudești Pantelimon și costă 115 milioane de euro
Mare tărăboi pentru parcarea gigantică la care visează dl. Negoiță .Vrea s-o facă în locul fostei piețe de pe Șoseaua Dudești Pantelimon și costă 115 milioane de euro | Sursa foto: Agerpres

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, are de gând să construiească o parcare gigant în locul pieței agroalimentare din Șoseaua Dudești Pantelimon nr.3, suma estimată fiind de circa 573 milioane de lei. Proiectul a dus la discuții aprinse în timpul ședinței.

Parcare gigant în Sectorul 3

Primăria Sectorului 3 dorește construirea unei parcări gigant (de peste 2.600 de locuri) în locul fostei piețe agroalimentare din Șoseaua Dudești nr.3, în apropiere de metrou Republica. Suma estimată pentru construirea parcării este de 115 milioane de euro – 573 milioane de lei.

Potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobați clădirea care va adăposti parcarea va avea regimul de înălțime 2S+P+8E, cu o suprafață construită la sol de 7.500,00 mp şi o suprafață construită totală desfăşurată de 84.160,00 mp.

În total, în parcare vor fi amenajate 2616 locuri de parcare din care:

 • 128 de locuri pentru persoane cu dizabilități,
 • 6 locuri de locuri pentru mașini electrice.

Punctul intermodal va avea funcțiune mixtă:

 • parcaj auto,
 • spații tehnice,
 • spații comerciale,
 • construcții anexe,
 • rețele interioare,
 • accesuri/alei auto și pietonale,
 • racord la drumurile/aleile de acces,
 • parcări,
 • spații verzi.

Scandal în timpul ședinței

Consiliul Local, la solicitarea lui Negoiță, a aprobat ca Sectorul 3 să ceară Consiliului General schimbarea destinației pieței agroalimentare și indicatorii tehnico-economici ai proiectului. Potrivit HotNews.ro, consilierii USR s-au opus, iar în timpul ședinței a izbucnit un adevărat scandal.

Filmul s-a derulat astfel: viceprimarul Lucian Judele, candidat la Primăria Sectorului 3, s-a dus la peședinta de ședință. Scopul a fost chemarea lui Robert Negoiță, absent, pentru a se prezenta să își susțină proiectul.

Anda Ioana Negoiță, președinta de ședință, s-a declarat speriată de viceprimarul Lucian Judele. Din acest motiv, aceasta a menționat că va chema poliția.

Dacă sunteți agresiv cu mine, voi chema poliția pentru că sunt foarte speriată de domnul viceprimar care mă amenință că dacă nu-l chem pe domnul primar nu știu ce o să pățim. Luați loc în sală că chemăm poliția, sunt cuvintele Andei Ioana Negoiță

Lucian Judele și Mihaela Văcaru au insistat mai departe ca primarul Sectorului 3 să fie chemat. Chiar în timpul scandalului, proiectul a fost supus la vot, președința de ședință a anunțat că acesta a fost adoptat.

Disputa s-a încheiat abia după ce președinta de ședință a luat o pauză, în timpul aceșteia făcându-și apariția Poliția Locală.

Nemulțumiți, consilierii USR au cerut reluarea votului, nefiind clar dacă s-a supus la vot pentru pauză sau pentru proiect.

Deznodământul a fost următorul: proiectul a fost adoptat cu 17 voturi pentru, 9 împotrivă și 0 abțineri. Apoi a fost votat și proiectul prin care au fost aprobați indicatorii tehnico-economici aferenți proiectului.

Motivul pentru care consilierii USR s-au opus celor două proiecte, a fost legat atât de costurile ridicate cât și de utilitatea reală a parcării. A fost menționat faptul că două parcări din zonă stau goale, chiar dacă au acces gratuit. Mai exact, este vorba despre cea de la Laminor și cea de la capătul Șoselei Pantelimon.

Ținând seama de creșterea accentuată a traficului de pe arterele principale ale Sectorului 3 cât și pe rețeaua de drumuri adiacente acestora, și în contextul dezvoltărilor imobiliare accentuate în zona de est a Bucureștiului, respectiv, zona Republica, este necesară realizarea unei infrastructuri adecvate în zonă.

Astfel, prin proiectul de hotărăre inițiat s-a propus solicitarea către Consiliul General al Municipiului București de a aproba schimbarea destinației terenului situat în Șoseaua Dudești – Pantelimon nr.3, Sector 3, din piață agroalimentară în parcare tip „park and ride” având ca scop deservirea necesarului de locuri de parcare atât pentru locuitorii zonei Republica, cât și pentru cetățenii care tranzitează localitaea și nu doresc să se deplaseze cu autovehicului personal, se arată în referatul de aprobare semnat de Robert Negoiță

Deși nu a primit acordul Consiliului General să construiască o parcare în locul pieței, Primăria S3 a demolat deja vechea piață.

Citește și:

Cookies