Mare tărăboi estival în cartier: „Doamne ferește, fac plajă în IOR în chiloți și topless, văd copilașii și vor și ei!” Cei mai relaxați își amintesc de vremea nudismului de pe insuliță

01 aug. 2023
1093 Afișari
Mare tărăboi estival în cartier:
Mare tărăboi estival în cartier: "Doamne ferește, fac plajă în IOR în chiloți și topless, văd copilașii și vor și ei!" Cei mai relaxați își amintesc de vremea nudismului de pe insuliță. Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Dezbatere publică între bucureștenii din Sectorul 3: le este permis cetățenilor să facă plajă în Parcul IOR sau nu? Această dilemă a stârnit o serie de reacții din partea internauților.

„De ce n-ar face? Este un loc public!”

Un bucureștean curios a stârnit o întreagă dezbatere pe pagina de Facebook dedicată locuitorilor Sectorului 3, anume: „Cetățean Sector 3”. Bărbatul le-a cerut părerea bucureștenilor cu privire la persoanele care fac plajă pe malul lacului din Parcul IOR:

Ce părere aveți despre cetățenii care fac plajă în Parcul IOR?” – E. S.

Într-un mod total neașteptat, postarea a strâns sute de comentarii din partea oamenilor, care mai de care cu propria părere.

O bucureșteancă a fost de acord cu persoanele care fac plajă în Parcul IOR, dar părerea ei se pare că a deranjat o mămică.

De ce n-ar face? Este loc public, nu fac nudism, nu lasă mizerie, stau oamenii la soare. Foarte bine, foarte natural” a scris femeia.

Mămica a contrazis-o, spunând că oamenii se dezbracă și că acest lucru nu trebuie văzut de copilașii care vin și se joacă în parc:

Da, dar unele stau în sutien și-n chiloți. (…) Nu este ok să vadă copilașii așa ceva.” – D. P.

Altă persoană a amintit de faptul că bucureștenii făceau plajă pe malul lacului din Parcul IOR în trecut:

Foarte frumos… Așa se făcea pe vremuri. Amintiri frumoase.” – B. B.

În mare parte, oamenii au fost de acord cu acest lucru și nu s-au declarat deranjați de faptul că unele persoane decid să facă plajă în parc. Mai mult decât atât, au spus că nu toți își permit să meargă la mare sau la piscină, așa că aleg varianta gratuită.

  • „Atâta timp cât sunt decenți nu am nicio problemă. Nu toți își permit să dea 50-75 lei la intrare sau pur și simplu nu agreează tipul ăla de loc aglomerat și cu hărmălaie.” – I. A. M.
  • „Mulți oameni abia au bani de mâncare și întreținere. Ei pot vedea marea doar la TV. Câtă vreme stau liniștiți pe iarbă, nu fac gălăgie, nu agresează lumea, nu văd nici o problemă în faptul că fac plajă în parc.” – E. E. S.

Lacul din Parcul IOR a fost locul preferat de scăldat al bucureștenilor

Potrivit Adevărul.ro, lacul din Parcul Alexandru Ioan Cuza, cunoscut acum sub numele de IOR, a fost locul preferat de scăldat al bucureștenilor în secolul trecut.

Amenajarea parcului a început în jurul anilor ’70, în vremea lui Nicolae Ceauşescu, şi ani de-a rândul a fost locul preferat de scăldat al locuitorilor din zonă. Hidrologii susţin că lacul situat în mijlocul parcului a luat naştere datorită unor izvoare naturale, nefiind mult informaţii în legătură cu formarea acestuia.

Lacul parcului IOR este împărţit, simbolic, cu ajutorul unui pod. Una dintre părţile lacului, numită şi Flax, era în urmă cu zeci de ani Marea Neagră pentru mulţi bucureşteni, după cum îşi aminteşte unul dintre cei care îşi petreceau zile întregi pe malul lacului sau scăldându-se ca într-o piscină.

Te-ar putea interesa și:

Cookies