Mare grijă cui îi dați datele personale. Ambasada SUA la București avertizează asupra unei înșelătorii care vizează Diversity Visa

19 apr. 2022
403 Afișari
Mare grijă cui îi dați datele personale. Ambasada SUA la București avertizează asupra unei înșelătorii care vizează Diversity Visa
Mare grijă cui îi dați datele personale. Ambasada SUA la București avertizează asupra unei înșelătorii care vizează Diversity Visa | Sursă foto: Facebook-U.S. Embassy Bucharest

Ambasada SUA de la București a avertizează cetățenii despre unele înșelătorii ce au început să circule pe internet, referitoare la Diversity Visa.

Ambasada SUA la București avertizează asupra unei înșelătorii care vizează Diversity Visa

Secția Consulară din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București, îi anunță pe cetățenii români că mai multe persoane au fost contactate prin e-mail, pentru a fi înștiințate ca au fost selecționate în programul Diversity Visa US.

Persoanelor vizate de atacatorii cibernetici li-sa cerut completarea unor formulare cu datele lor personale.

Pretinșii „consultanți de viză” le cer mai apoi oamenilor diferite sume de bani, în schimbul cărora le oferă servicii de asistență. Ambasada îi avertizează pe oameni să nu se lase păcăliți.

Ce este Diversity Visa

Programul Diversity Visa US, cunoscut și ca Loteria Vizelor, este unul recunoscut de către Statele Unite ale Americii. Prin intermediul acestuia se dorește creșterea diversității în rândul persoanelor care emigrează în state, pentru a locuii acolo.

În cadrul acestui program 50.000 de persoane sunt selectate aleatoriu pentru a primi faimosul „Green Card”, adică permisul de ședere permanentă.

Aceste persoane sunt alese din mai multe țări, de unde în mod normal nu ar veni atât de mulți imigranți către Statele Unite ale Americii.

Programul Diversity Visa reprezintă o oportunitate pentru persoanele ce doresc să plece în America, deoarece le permite emigrarea în condiții legale.

Ambasada SUA de la București a anunțat, de asemenea, că înscrierile pentru Diversity Visa 2023 au avut deja loc. Acestea s-au desfășurat în perioada 6 octombrie 2021 – 9 noiembrie 2021. Singura modalitate prin care cei ce s-au înscris pot verifica dacă au fost selecționați este să verifice în mod personal.

Lista persoanelor din România ce au fost alese pentru acest program va fi afișată în data de 7 mai 2022, pe pagina oficială a Departamentului de Stat. Linku-ul unde se poate face verificare este ACESTA.

Cookies