Marcel Ciolacu, noul preşedinte interimar al PSD, după demisia Vioricăi Dăncilă

de:
27 nov. 2019
1 Afișari
Marcel Ciolacu, noul preşedinte interimar al PSD, după demisia Vioricăi Dăncilă

„Aş vrea, înainte de toate, să vă spun că este pentru prima oară când eu am participat la un CEX în care toţi liderii şi-au spus opinia şi aşa a fost condusă şedinţa de doamna Dăncilă. (…) Cu toţii ne-am asumat multiplele greşeli făcute şi am ajuns la concluzia că este momentul unei resetări a partidului şi nu au căzut capete, aşa cum se aşteptau unii, drept urmare fostul preşedinte se regăseşte în echipă, la conducerea doamnelor”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a spus că primul obiectiv este acela de a organiza Congresul, unde vor fi alegeri normale.

„Alături de Paul Stănescu (secretar general) au intrat toate judeţele care au câştigat alegerile: preşedintele de la Teleorman, de la Mehedinţi, Gorj şi Giurgiu. Trebuie să fie şi o reprezentare regională şi pe fiecare regiune s-au făcut propuneri pe care le-am supus la vot: Zetea, Moldovan, Gliga, Nistorescu, Nica, Pavel Marian, Gabriela Firea si Mutu Gabriel”, a precizat Ciolacu.

El a susţinut că este o echipă matură.

„Garantul este Paul Stănescu şi marea majoritate a colegilor au propus luna februarie în judeţe. Ca sa faci alegeri ordinare în fiecare judeţ durează cel puţin o lună de zile şi în februarie o să venim în faţa delegaţilor pentru alegerea unei conduceri care sa gestioneze alegerile de anul viitor”, a afirmat Ciolacu.

El a menţionat că l-a recomandat faptul că este preşedintele Camerei.

„Sunt un bun organizator, sunt un om de echipă”, a spus el.

Întrebat care e diferenta între el şi Dragnea, Ciolacu a spus: „În primul rând marea diferenţă este că pe mine mă cheamă Marcel Ciolacu şi pe el Liviu Dragnea. Nu a fost preluată această conducere prin forţă. A fost un gest de normalitate al doamnei preşedinte dupa ce ne-a ascultat. Nimeni nu i-a cerut demisia. Cu toţii am ajuns la concluzia că e un gest normal”.
Ciolacu a ţinut să precizeze că epioca în care PSD a fost condus de un „tătuc” s-a încheiat, iar acum este condus de o echipă.

La rândul său, Paul Stănescu, secretar general al PSD, a spus că a avut o relaţie „extraordinar de bună” cu Viorica Dăncilă „până am intrat în partid în aceste alegeri”.

„Chiar o apreciez foarte mult şi, doamna Dăncilă, sper să rămânem aceiaşi buni prieteni”, a spus Stănescu.

Întrebat ce se va întâmpla cu preşedinţii de organizaţii judeţene, Stănescu a spus: „Vom avea discuţii cu fiecare în parte, vom sta de vorbă, vom tăia şi porcul, vom avea discuţii clare”. Detalii, pe news.ro. 

Cookies