Maratonul vaccinării pentru copii de 1 iunie. Valeriu Gheorghiță așteaptă autorizarea și pentru cei de 12-15 ani

18 mai 2021
58 afișări
Maratonul vaccinării pentru copii de 1 iunie. Valeriu Gheorghiță așteaptă autorizarea și pentru cei de 12-15 ani

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiță, a declarat, marți, că în zilele de 31 mai și 1 iunie va fi organizat maratonul vaccinării pentru copii.

În ceea ce privește autorizarea vaccinului produs de Pfizer/BioNTech pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, autoritățile lucrează împreună cu STS la optimizarea platformei care să permită programarea copiilor prin contul părinților, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Te mai poate interesa și: Valeriu Gheorghiță: Este posibil ca luna viitoare să se acorde autorizarea pentru vaccinarea copiilor sub 16 ani din partea EMA

„Intenționăm să organizăm în perioada 31 mai-1 iunie, pentru că este Ziua internațională a copilului, un maraton la nivel național pentru vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 16-18 ani, însă dacă până la acel moment vom avea și autorizarea pentru grupa de vârstă 12-15 ani avem în plan această activitate de vaccinare”, a spus coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Gheorghiță a precizat că persoanele sub 18 ani se vor putea prezenta la vaccinare însoțiți de aparținători.

„Ne-am dori ca acest maraton să funcționeze neîntrerupt cel puțin 24 de ore, încât să dăm posibilitatea unui număr cât mai mare de tineri, de copii, de adolescenți, să se poată prezenta în centrele de vaccinare evident însoțiți de un aparținător, de tutorele legal, părinți, bunici”, a mai spus Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a mai menționat că tinerii sub 18 ani se pot vaccina și până atunci în centrele de vaccinare. „Însă în zilele respective, 31 mai, 1 iunie, vom avea această prioritizare pentru această grupă de vârstă”.

Valeriu Gheorghiță a spus că toate detaliile vor fi prezentate când vor fi definitivate.

Cookies