Maratonul vaccinării din București a ajuns la final. Peste 20.000 de oameni s-au vaccinat la Sala Palatului și Biblioteca Națională

10 mai 2021
81 Afișari
Maratonul vaccinării din București a ajuns la final. Peste 20.000 de oameni s-au vaccinat la Sala Palatului și Biblioteca Națională

Maratonul vaccinării din București a depășit așteptările autorităților. A fost nevoie de suplimentarea dozelor alocate inițial pentru că oamenii au venit în număr mare. După 64 de ore de vaccinări, peste 20.000 de persoane au fost vaccinate în cele două locații.

Maratonul vaccinării din București a adunat la Sala Palatului și la Biblioteca Națională, cele două locații în care pentru două zile și jumătate, zi și noapte, oamenii s-au putut vaccina, peste 20.000 de participanți.

Așteptările autorităților au fst depășite încă de sâmbătă seară, atunci când DSP a anunțat suplimentarea dozelor.

Până duminică seara, peste 18.000 de persoane se vaccinaseră, iar luni dimineață, la ora 8, când s-a încheiat oficial, cifrele aratau că peste 20.000 d oameni primiseră vaccinul.

Doctorul Mihai Craiu, coordonatorul centrului organizat în acest weekend la Sala Palatului, a anunțat unde pot face rapelul cei care se vaccinează la maratonul de la București.

Cei care s-au vaccinat în acest weekend trebuie să știe că rapelul poate fi făcut în aceeași locație, peste trei săptămâni.

”Rapelul poate fi făcut, probabil, în exact aceeași locație deoarece se va organiza un al doilea maraton peste exact trei săptămâni. În cazul în care din rațiuni obiective călătoresc sau pleacă din localitate, cu ajutorul adeverinței de vaccinare și cu formularul de confirmare pe care îl vor primi pacienții se vor putea vaccina în orice alt centru din țară”, a declarat Mihai Craiu.

 

Cookies